Gündem

Emniyet Mensubu Tüm Personel Göreve Çağrıldı

Ankara’da bu akşam saat 18.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Ankara’da yaşanan büyük patlama Başkent’in göbeği olarak nitelendirilen Kızılay Güven Park Başbakanlık binasına 100 metre mesafede gerçekleşti.  
 
Yaşanan patlama terör saldırısı olarak nitelendiriliyor. Bunun sebebi ise bomba yüklü bir aracın meydanın kalabalık olduğu saatte patlatılması. Sağlık Bakanlığından ise Ankara’da ki patlama hakkında açıklamalar peşin sıra yapılıyor. Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre Güven Park’ta yaşanan patlama da 34 kişi hayatını kaybederken 125 kişi yaralandı ve çevre ilçelerde ki hastanelere yönlendirildi.  
 
Olaylar bu şekilde gelişirken diğer yandan üst düzey yönetici kurulu yani Başbakan bir güvenlik zirvesi düzenleyecek ve Ankara’da yaşanan terör saldırısı değerlendirilecek. 
 
Öte yandan bu akşam 18.45’de yaşanan patlama ile bir çok polis ekibi itfaiye ve ambulans olay yerine sevk edildi. Polisler olay yerinde yaşanan kaos ortamını dindirmeye ve çevre güvenliğini sağlamaya çalıştı. Olay yerine polis ekipleri tarafından hiç kimse alınmadı. Bunun dışından çevik kuvvet ekipleri olayın yaşandığı sokağın giriş ve çıkışlarında nöbet tuttu ve sokağa kimsenin girilmesine izin verilmedi. 
 
Ankara’da yaşanan patlama olağan üstü hal olarak gösterildi ve Emniyet Teşkilatına ait tüm personel ek göreve çağırıldı. Ankara Emniyetinde görev yapan tüm polis memurları, çevik kuvvet ekipleri vb. tüm personeller bu gece Ankara’da ek görev yapacaklar.  
 
Kamupersoneli.net