Gündem

Empire State, İstabul İçin Karanlığa Büründü

 ABD’nin New York kentinde yaşayan Türkler ve Amerikalılar, İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenleri, düzenlenen törenle andı.


Manhattan’daki Union Square’de toplanan Türkler ve Amerikalılar, saldırıda ölenler için mumlar yaktı ve kağıtlara mesajlar yazdı.

İngilizce ve Türkçe yapılan basın açıklamasında, “Son birkaç yılda dünyayı kana bulayan terör örgütlerinin hedefi haline gelen metropollerden biri olan ve birçok kez saldırıya maruz kalan İstanbul için ses verelim. Terörün karanlığına mum yakalım, dünyamızı, birlikteliğimiz ve sevgimizle aydınlatalım.” ifadeleri kullanıldı.

Göstericiler, teröre karşı birlik çağrısında bulundu. 

ABD medyasının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerinde gerçekleştirilen terör saldırılarında yaşamını yitirenler de anıldı.

– Empire State, İstabul için karanlığa büründü

New York’un simgelerinden biri kabul edilen ve önemli günlerde özel ışıklandırmalara sahne olan Empire State binası, İstanbul’daki saldırıyı kınamak için karartıldı.

Empire State’in Twitter’daki resmi hesabından paylaşılan mesajda, “Bu gece binamız, İstanbul Atatürk Havalimanı kurbanlarının anısına karanlıkta kalacak.” ifadesine yer verildi.

AA | Kamupersoneli.net