Gündem

Enerji Bakanı Albayrak'tan Doğalgaz Müjdesi !

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da düzenlenen 26.’ıncı İstişare ve Değerlendirme toplantısının dünkü oturumuna katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı dün gerçekleştirilen oturumda Milli Enerji ve Maden politikasına ilişkin bir sunum yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak buradaki sunumunda 2019 yılının sonuna kadar 200’ü aşkın ilçeye doğalgaz verileceğini ifade etti.

“ALTYAPIYI ARŞİVLİYORUZ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 2018 yılında Türkiye’nin jeokimya ve jeofizik haritasının biteceğini belirterek “Türkiye haritasındaki tüm sondaj faaliyetlerinin ‘veri tabanı’ diyebileceğimiz haritayı çıkartarak, herkese açık bir merkezde Türkiye’deki bütün altyapıyı arşivliyoruz.” açıklamasında bulundu.

“2018’DE TAMAMLANACAK”

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak “İnşallah bu sene bunu hayata geçiriyoruz. Türkiye jeofizik haritasını 2018’de tamamlayacak. Tüm Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olunan kaynakları göreceğiz” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA