Gündem

Engelli Bakım Merkezinde Şüpheli Ölüm

Konya’nın Sarayönü ilçesinde engelli bakım merkezinde yaşamını kaybeden kadının, cinayet şüphesi üzerine mezarı açıldı.


Karatay ilçesindeki özel engelli bakım merkezinde kalan Fethiye Kola’nın (69) 17 Nisan 2016’da yaşamını yitirmesi üzerine naaşı Sarayönü ilçesinde toprağa verildi.

“Anneniz yataktan düştü” denildiği için otopsi talebinde bulunmayan kızı Yağmur Kola, kurumlar arasında hazırlanan ölüm raporunda çelişki olduğunu fark etti. Bunun üzerine Sarayönü Cumhuriyet Savcılığına başvuran Kola, annesinin ölümü ile ilgili otopsi yapılmasını istedi.
Otopsi yapılmak üzere Fethiye Kola’nın kabri açıldı. Cenazeden alınan numunelerin incelenmesi sonrası Kola’nın ölüm nedeninin ortaya çıkacağı kaydedildi. 

Ölüm Nedeniyle İlgili İki Farklı Rapor İddiası

Kola, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin ölüm nedeninin engelli bakım merkezi raporunda “normal ölüm”, Halk Sağlığı Müdürlüğü sisteminde ise “zatürre” yazması sonucu kafasında soru işaretleri oluştuğunu açıkladı. 

Durumun şüpheli olduğunu aktaran Yağmur Kola, “Bana annemin ölümünden 13 saat sonra haber verildi. Annemin çeşitli yerlerinde yara ve morluklar vardı. ‘Yataktan düştü’ dedikleri için o anda şüphelenmedik. Ölüm nedeniyle ilgili çelişki olduğunun farkına varınca annemin darp yüzünden ölmüş olabileceğini düşündüm. Çünkü annemin zatürre hastalığı yoktu. Ölüm nedeni darp ise ortaya çıkması için otopsi istedim.” dedi.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara