Gündem

Engelli Personel Alımına ilişkin Aile Bakanı Kaya'dan Önemli Açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Bitlis’e gitti. Gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında valilik ve esnafla görüşen Bakan Kaya daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluştu. Gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında bir konuşma yapan Aile Bakanı Fatma Kaya engelli personel istihdamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

15 YILDA BÜYÜK İŞLER BAŞARILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yapmış olduğu konuşmasında engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaları hatırlattı. AK Parti2nin iktidarda olduğu on beş yıl boyunca çeşitli alanlar büyük işler gerçekleştirdiğine vurgu yapan Bakan Kaya özellikle eğitim, sağlık ve demokratikleşme alanlarında yapılan icraatlara dikkat çekti. 

‘Engellilerin Önündeki Engelleri Kaldırdık’

15 yıl öncesine kadar engelli vatandaşların çok zorluk çektiğini ifade eden Bakan Kaya engellilerin evlerine kapatıldığı bir ülkede yaşadıklarını, annelerin “engelli evladım var” demeye çekindiklerini söyledi. Ak Parti’nin bu konuda önemli adımlar attığını ve  engelli vatandaşların onuruna yakışır şekilde öncelikle eğitim hayatının içinde olmalarını istediklerini bildiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya engelli vatandaşların istihdamının önünde bulunan engelleri kaldırdıklarını ifade etti.

‘Kamuda 52 Bin Engelli Personel Çalışıyor’

Engelli vatandaşların adil, eşit şekilde iş hayatının içinde yer almaları için dünyada ilk kez Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı (EKPSS) uyguladıklarını aktaran Aile Bakanı Fatma Kaya kamu kurumlarında çalışan engelli vatandaşların sayısının 52 bin civarında olduğunu ayrıca bu sayının özel sektörde işçi statüsünde çalışan engellilerde yüzbinleri geçtiğini ifade etti. 

5 Bin Engelli Personel İstihdam Edeceğiz’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan binlerce engelli vatandaşın merakla beklediği engelli istihdamına ilişkin olarak ise çok önemli açıklamalarda bulundu. Aile Bakanı Fatma Kaya konuya ilişkin açıklamalarında, “Önümüzdeki yıl da 5 bin yeni engelli kardeşimizi istihdam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Kamupersoneli.net – ANKARA