Gündem

Engelli vekilden, engelli memur adaylarını sevindirecek açıklama

VEKİLDEN, 2016 EKPSS ATAMALARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

                Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekilli Bennur Karaburun kamuda istihdam edilmek istenen hemen her engelli memur adayınca tanınan bir isim. Kendisinin de engelli bir birey olmasından dolayı engelli vatandaşlarımızın istihdam konusundaki sıkıntısını yakından bilen ve takip eden Karaburun, geçtiğimiz dönem yapılan 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı atamalarında engelli memur adaylarınca bire bir görüşmüş ve engelli memur adaylarının adeta sesi olmuştu. Engelli memur adaylarının taleplerini başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ilgili ve yetkili mercilere ileten Karaburun, bu sayede tüm engelli memur adaylarının samimiyet ve sempatisini kazanmış olup, bundan sonraki süreçte de engelli memur atamaları ile ilgili desteğini vereceğini açıklamıştı.

                Nitekim yapmış olduğu açıklamaları da geçtiğimiz günlerde 2.si düzenlenen Engelli Kamu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Olağan Genel Kurulu’nda tasdikler nitelikteki açıklamaları ile onayladı.

                Karaburun, 2014 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına ait atamanın normalde 2 kez yapılacağını, ancak istihdam edilmek isteyen engelli vatandaşlarımızın yoğun talep ve ısrarları ve kendisinin bu durumu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletmesi neticesinde 3. bir atamanın daha yapıldığını ve bu atama ile birlikte yılına ait atanan kişi sayısının yaklaşık olarak 10 bin kişiyi bulduğunu ifade etti. 

Karaburun sözlerine şöyle devam etti;

                Yapılan bu istihdamlar neticesinde bir kişinin çalışmasının, ekstra olarak  4 kişiye de ekmek götürmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımız geçtiğimiz günlerde yine bir sınava girdiler ve bizler yine bir çalışma içerisindeyiz. Bu sınav sonucunda yine sayının yüksek olması için gerekli yerlerle temas halindeyim. Bu sınav sonrasında da çok anlamlı bir sayı ile engelli vatandaşlarımızı kamuda istihdam etmiş olacağız.

İşte Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekilli Bennur Karaburun’un o konuşmaları 

                Karaburun’un yapmış olduğu bu açıklamalar sonrasında, Devlet Personel Başkanlığının Nisan 2016 tarihli ‘açık engelli kontenjan sayılarını da’ dikkate alacağını ve ilk atamadan itibaren yine bir sınav dönemi içerisinde 3 atamanın olacağını, bu atamalara ait sayılarında  yüksek miktarda olması gerektiğini umut ve temenni ediyoruz.
 

Bir Yorum