Gündem

Erdoğan açıkladı: Elazığ'da can kaybı 31'e ulaştı!

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Erdoğan son dakika açıklmasında bulundu.  Geçen 38 saatin ardından enkazdan 45 kişinin kurtarıldığını belirtilirken, 31 kişi hayatını kaybetti, 1607 yaralı olduğu kaydedildi. Elazığ depremiyle ilgili Atatürk Havalimanın’da konuşan Erdoğan, deprem bölgesi hakkında şöyle konuştu:

“Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yardımına koşmuştur.Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başladı.31 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 607 yaralı var. 1503 kişi hastanelerden taburu edildi. 104 kişinin tedavisi devam ediyor. Enkazdan şimdiye kadar 45 kişi kurtarıldı. Mağduriyet yaşanmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz.”

Elazığ’da son durum 

Erdoğan ahsarlı binaların son durumu ve yapılacaklar operasyonlarla ilgili de biligilendirme yaptı.

”Hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sürdürüyor. Elazığ’da daha çok köylerde sıkıntılar var. Bunların hasar tespitini yapıp süratle buralardaki yeniden inşaat çalışmalarını başlatacağız. Yıkılması gerekenler varsa onları da yıkmak durumundayız. Bu konuda gecikme lüksümüz yok. Şu anda 3 bakanımız, milletvekillerimiz orada. Tüm ekipleriyle beraber bu hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.