Gündem

Erdoğan : "Benim İçin Kadın Annedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Benim için kadın annedir!” 

Türk Metal Sendikasının 21.’si düzenlenen Kadın İşçiler Büyük Kurultay’ında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Konuşmasında kadınların iş hayatında karşılaştıkları sıkıntıları dile getirdi. Kadınların istismar edilmemek ve saygı görmek istediklerini dile getirdi.

Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen Kadın İşçiler Büyük Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.Türk Metal Sendikası tarafından geleneklsel hale getirilen kurultay için Sendikaya tebriklerini ve hayırlı olması temennilerini ileterek konuşmasına başlayan Erdoğan emekçi ve çalışan kadınların başta olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü‘nü kutladı. Kurultaydaki kadınlara seslenerek “Sizin bu coşkunuz, bu sevginiz, bu muhabbetiniz, kadınlarımızla ilgili yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda bizim en büyük moral kaynağımızdır, en büyük gücümüzdür” dedi.

İnsanların kadın ya da erkek olarak dünyaya gelmesinin tercihle gerçekleşen bir olay olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,  şimdiye kadar insanları cinsiyetleriyle yargılamadıklarını ve insanın kadın olsun erkek olsun eşrefi mahlukat olduğu bilincine sahip olduklarını söyledi.40 seneye ulaşan siyasi hayatı boyunca kadınların her zaman yanında bulunduğunu ve elde ettiği  tüm başarıların ardında kadınların emeği, gayreti ve alınteri olduğunun altını çizen Erdoğan konuşmasını şu sözerle sürdürdü 

Anne bana Cenneti Çok mu Görüyorsun

40 yıllık siyasi hayatında yanında her zaman kadınların bulunduğunu; elde ettiği başarıların arkasında kadınların gayreti, emeği, alın teri ve fedakârlığının olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü “Benim için kadın annedir. Birileri rahatsız olabilir; ama ben, az önce dinlediğim hanım kardeşimin de tescil ve tespit ettiği gibi, kalbimde, cennetin müjdecisi olduğuna inandığım ayaklarının altını öpmekten şeref duyduğum kendi annemle birlikte tüm annelerin özel bir yeri vardır. ” Recep Tayyip Erdoğan rahmetli annesinin ayaklarını öptüğünde annesinin “Oğlum ne ediyorsun” dediğini ve Cumhurbaşkanı’nın annesine “ana bana cenneti çok mu görüyorsun, ben cennetin kokusunu almak istiyorum ”  diyaloglarını sık sık yaşadığını vurguladı. 
“Anne bu kadar önemli” diyen Erdoğan kadınların en şerefli makamlarda olduğunu söyledi. “Kadınlar olmasaydı erkekler olmazdı” diyen Tayyip Erdoğan “Ailelerin direği olan tüm kadınlara saygılarımızı sunuyorum” dedi.  Kızlarını da konuşmasında unutmayan Cumhurbaşkanı “Benim için kadın kızlarımdır. Gözlerimin nuru olan kızlarımla birlikte, tüm genç kızlarımızı sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkedeki kadınların iş hayatında yaşadıkları sorunları da dile getirdi. Zaman içerisinde yapılacak düzenlemeler ve kadınlara sağlanacak kolaylıklarla birlikte emekçi kadınların hak ettikleri iyi konumlara geleceklerini ve hak ettikleri saygıyı göreceklerini belirtti.

Kamupersoneli.net