Gündem

Erdoğan :" Bu Ülke Sanıldığı Gibi 570 Bin Kişilik Değil! "

BURASI DEVLETİN, MİLLETİN MALIDIR

Erdoğan: “Sözlerimin hemen başında bir hususa açıklık getirmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz bu mekan elbette Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bir parçasıdır. Ancak tıpkı avlu içindeki camimiz ve Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi ( İnşaası devam ediyor) , çok amaçlı salonumuz ki burası sergi salonlarından aynı zamanda oluşan büyük toplantıları orada yapabileceğiz herkese açık mekanlardır. Cumhurbaşkanlığı’nın kendi çalışma alanları üst tarafta bulunan 3 bloktan ibarettir. Cumhurbaşkanlığı’nın her yeri milletin malıdır, devletin malıdır.

ANKARA’DA BÖYLE SALONLARIMIZ YOKTU

Bizler görev süremiz boyunca, çalışmalarımızı burada yürütmekle mükellefiz , bizden sonra geleceklerde bu mekanları kullanacaklar. Kongre ve kültür merkezimiz Ankara’da her toplantıda hissettiğimiz önemli bir eksikliği gidermek için inşa edilmiştir. Ankara’da böyle salonlarımız yoktu. Son senelerde 5 bin kişilik, 2 bin kişilik salonlar daha yeni yapıldı. Burası başkent, burada böyle bir eksikliğin giderilmesi bizim için önemliydi. Ankara gibi bir yerde bir opera binası yok. Aynı zamanda bu bina opera binası işlevini görebilecek kabiliyete sahiptir.

MİLLETİN MEKANINDA YAPILAN AÇILIŞ TÖRENİ YARGIYA GÖLGE DÜŞÜRMEZ

Buranın çalışmasını yürütürken, ülkemize ve milletimize yaraşır bir yer olmasına özen gösterdik. Burası tüm kamu kurumlarının geniş katılımlı toplantılarına ve önemli organizasyonlarına ev sahibi yapacaktır. Nitekim Yargıtay Başkanımız , şayet Adli Yıl Açılış töreni burada yapılmasaydı, bir otelin -2 ‘inci katı olacaktı ki burası 600 kişilik bir yer, şu anda salonumuzda 1500 civarında bir katılım söz konusu. Burada böyle bir kongre ve kültür merkezinin devletin kurumlarının emrinde olduğunu ifade etmek suretiyle buraya davet ettik ve burada bugün toplantıyı bu şekilde yapıyoruz hayırlı olsun. Millet adına görev yapan yargının milletin mekanında açılış töreni yapması yargı bağımsızlığına gölge düşürmez, aksine bunu güçlendirir.

BAŞBAKAN VE MHP LİDERİNE TEŞEKKÜR

Bugün bu toplantıya iştirak eden Sayın Başbakan’a ve Sayın MHP Genel Başkanına ve tüm davetlilere bir kez daha şükranlarımı sunuyor ve milletin mekanına hoşgeldiniz diyorum. Diğer kurumlarımızın temsilcilerinden de gerilimi bir kenara bırakarak 7 Ağustos’daki Yeni Kapı ruhuna uygun şekilde hareket etmelerini bekliyorum. Çünkü artık milletimizin birliğe beraberliğe dayanışmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Değerli misafirler, Türkiye 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında dostunu , düşmanını, yanında ve karşısında olanı ! özellikle pusuda olanları bir kez daha görmüştür. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

Şu gördüğünüz Külliyesi’nin çevresinde 29 Şehidimiz, 36 yaralımız var. Burası f16 ‘larla bombalandı, helikopterlerle tarandı. ” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gazilerine de teşekkürlerini sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki süreç hakkında açıklamalarda bulundu. İlgili süreçte en önemli yetkinin milletde olacağını belirten Cumhurbaşkanı :” Bu Millet Başka Millet! ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sürecindeki onurlu duruşları nedeniyle yargı mensuplarına şükranlarını iletti.

Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında gençliğin önemli rolü olduğunu vurgularken, artık tarih bilincine gençliğin yetiştiğinin altını çizdi.

BİZ TEK MİLLETİZ

Erdoğan: “Biz 79 milyonuyla tek milletiz! Bunun Türk’ü, kürdü, abazası, çerkezi yok! Tek milletiz. Böyle olmak zorundayız. Böyle olursak hedefe ulaşacağız. Ve bizim tek bayrağımız var rengi şehidimiz kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldızı işte her şehidimizin ta kendisi, böyle bir bayrak dünyada yok. Anlı şanlı bu bayrağımızın karşısına bazı paçavralar çıkarılıyor, asla bunlara müsade edemeyiz. İşte şimdi bütün yapılan bu operasyonlar bu ülkede bunların olamayacağının bir ifadesi. Sonuna kadar bu operasyonlar sürecektir.

TÜRKİYE 79 MİLYONLUK BİR ORDUYA SAHİP

Tek vatan 780 bin kilometre kare ile tek vatan. Kimse bu vatan üzerinde bir operasyon düşüncesine girmesin. Girdikleri anda ordumuzu, polisimizi, köy korucularımızı , milletimizi bulacaktır. 30 Ağustos’da da ifade ettim burada da tekrarlıyorum. Bu millete , bu ülkeye karşı kötü niyet besleyenler bilsinler ki bu ülke sanıldığı gibi 570 bin kişilik değil ! 79 milyonluk bir orduya sahiptir.

MİLLETİMİZ KAZANACAK

Ve bununla yürüyoruz. Devletin içinde devlet olmaz. Birileri bu hevese kapıldılar. Devletin içinde devlet oluşturmanın gayreti içindeler. 40 yıldır bunun hesabındaydılar. O yüzden ben 15 Temmuz’u bir musibet bin nasihattan evladır böyle görüyorum. Şimdi Türkiye’miz , milletimiz kazanacak. O gece verdiğimiz şehitlerimizin sadece 63’ü şehit, 6’sı polis olmak üzere diğer tüm şehitlerimiz sivillerden oluşuyor .Bunların içinde gençler var 16-17 yaşında kardeşlerimiz var. “
Görevden Alınan Hakim ve Savcılar Herhangi Bir Zaafa Yol Açmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “FETÖ operasyonları kapsamında 15 Temmuz’dan beri gözaltına alınan 3 bin 495 hakim ve savcının adalet teşkilatımızda herhangi bir zaafa yol açmayacağına, tam tersine gerçek adaletin tesisi konusunda ciddi bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum.”

SÜRECEK

KAMUPERSONELİ.NET – ANIKARA