Gündem

Erdoğan ile Putin'in Telefon Görüşmesi Detayları

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefon görüşmesinde, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durulduğu, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında iş birliği içinde olmanın önemine işaret edildiği bildirildi.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Erdoğan ile Putin’in görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durdukları ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında iş birliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir. Sayın Putin, görüşme sırasında İstanbul’daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir. İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır.”

AA | Kamupersoneli.net