Gündem

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Deprem parası' cevabı! ''Deprem için toplanan paraların gittiği yer belli, fazlası var eksiği yok"

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Konu başlıkları arasında Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a ilettiği ‘Deprem paraları nerede?” sorusu vardı. Türkiye tarihinin en hızlı ve etkili afete müdahalesini göğsünü gere gere yaptıklarınısöyleyen Erdoğan, “Van depreminde biz eski parayla 20 katrilyona yakın para harcadık.  Edremit ilçesini adeta biz adeta denize nazır bir ilçe olarak inşa ettik. 27 katrilyonu buldu son rakam. Fazlası var eksiği yok” şeklinde konuştu.

Erdoğan’nın ‘deprem paraları nereye gitti?’ sorusuna cevabı:

Gayret ettik çalıştık iktidar olduk. Deprem bölgelerindeki çalışmaları biz tamamladık. Biz bunları yaparken üstlendiğimiz görev bakımdan bunu yaptık. Bay Kemal’e sorun Van depreminden haberi yoktur. Utanmadan soruyor ‘Deprem için paraları nereye harcadınız’ diye. Van’da eski parayla 20 katrilyon para harcadık. Van’da su yoktu. Biz DSİ ile oranın su sorununu çözdük. Git yerinde sor. Deprem için toplanan paralar yerine gittiği gibi biz milli bütçeden çok ciddi harcamalar yaparak oraları ayağa kaldırdık. CHP’li belediyeler oraya gitmiş de sorunlar çözülmüş. Benim zaten vatandaşım çok daha fazlasını yapıyor. Deprem gecesinden beri orada olan bakanlarımız ve görevlilere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Yıkılan ve tehlike arz eden binalar kaldırılıyor şu an. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden yaraları saracağız.