Gündem

Erken Seçim Anketine Göre MHP Baraj Sınırında: İşte Partilerin Aldığı Oylar

ORC Araştırma Şirketi, seçmenin yerel genele bakış açısına ilişkin anket gerçekleştirdi. Anket sonuçlarına göre, MHP bugün seçim alsa yüzde 10.2 oy oranıyla baraj sınırında.

36 İlde Anket Çalışması

ORC Araştırma Şirketi, 9-15 Kasım 2017 tarihleri arasında 36 ilde toplam 2.674 katılımcı ile yüz yüze anket çalışması gerçekleştirdi. Partiler resmen ilan etmese de 2019’a yönelik yerel ve genel seçim çalışmalarına start verdi.
Araştırma şirketi yapmış olduğu ankette; “Bu Pazar Genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Bu Pazar Yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Size göre Türkiye’de erken yerel ve genel seçime ihtiyaç var mı?” sorularını yöneltti.

Erken Seçim Desteklenmiyor

ORC Araştırma şirketinin yapmış oluğu anket sonuçlarına göre, seçmenler Türkiye’de erken yerel ve genel seçime ihtiyaç duymuyor. Erken seçime destek verenlerin oranı yüzde 30,2’de kalırken bunu reddedenlerin oranı ise yüzde 59,4.

Güncel Oranlar

Anket verilerine göre, partiler oranını korurken, seçmenler ise en yakın genel seçimde tercihini değiştirmeyecek. 

Partilerin güncel oranları ise; AK Parti: Yüzde 48,9, CHP: Yüzde 23,9, MHP: Yüzde 10,2, HDP: Yüzde 7,5, İYİ Parti: 6,7 olarak kaydedildi.

Seçmen, yerel seçime genel seçmen daha farklı bakıyor. Anket sonuçlarına göre, yerel seçim tercihleri; AK Parti: Yüzde 43,2, CHP: Yüzde 27,2, MHP: Yüzde 7,4, HDP: Yüzde 7,1, İYİ Parti: Yüzde 3,0, Adaya bağlı olarak: Yüzde 10,5 şeklinde belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Güveniyor Musunuz?

ORC Araştırma şirketi seçmenlere seçimlerin yanı sıra; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor musunuz?” sorusunu da yöneltti.

Anket sonuçlarına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 61,7 seçmen güveniyorum derken, yüzde 38,3 seçmen ise güvenmiyorum cevabını verdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bence pek inandırıcı değil bu sonuçlar. İyi partinin yüzde 20 civarında oy alması gerek. MHP yüzde 3 dahi alamaz.

  2. İyi partiyi çok az göstermiş bu şirket. Diğer tüm anketlerde yüzde 15in üstünde çıkıyor. Meral Akşener hanıma güveniyoruz.