Gündem

Erken seçim için 2019 Kasım ayını işaret ederek tarih verildi! İYİ Parti ve CHP’den flaş erken seçim hamlesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi sonrası Bahçeli den İYİ partiye gelen mesaj, çok manidar bulundu. Tüm bu gelişmelerin ardından İYİ Partide ilginç bir yorum geldi. İYİ Parti grup Başkanvekili ve Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede erken seçim için tarih verdi.

KASIM AYINDA ERKEN SEÇİME HAZIR OLUN

Lütfü Türkkan hem olası Ali Babacan’ın ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti hamlelerine hem de ekonomiye bağlayarak Kasım ayında erken seçim ihtimalinden bahs etti. Türkkan yaptığı açıklamada ‘’Tarzan zor durumda. Türkiye Kasım ayında yeni bir erken seçime hazırlansın’’ dedi. Diğer taraftan CHP’li Umut Oran yazılı bir açıklama yaparak partisini erken seçim istemeye davet etti. AKP’nin yerel seçimlerden sonra izlediği yol haritasını “tükenişin ifadesi” diye nitelendiren Oran, “Bilinmelidir ki bu tükeniş ‘geçici değil kalıcıdır.’ AKP zihniyetinin Türkiye’yi, bölgeyi ve dünyayı anlama kabiliyeti olmadığı gibi geleceğe yönelik adım atma imkân, kabiliyeti de yoktur” açıklamasında bulundu.

CHP’YE FLAŞ ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Oran “Bu manada ‘Henüz seçimden çıktık!’ söylemi yanlıştır zira erken seçimlerin yaratacağı olası hasar her durumda, mevcut iktidarın tükenmişliğinin yarattığı hasardan küçük olacaktır” diye ekledi.

Umut Oran şunları kaydetti:

“Türkiye’de acilen bir iktidar değişikliği olması gerektiğine önce CHP üst yönetimi inanmalı ve halkı da inandırmak için çalışmalara derhal başlamalıdır. Türkiye’nin gerçek ihtiyacının tüm eksiklik ve olumsuzluklarından arındırılmış bir parlamenter sistem olduğu düşüncesini kitlelere mal etmek, en çok Cumhuriyet Halk Partisinin görevidir. Rejimin değiştiği ve Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti’nden geriye sadece anıların kaldığı bir dönemde, yapılması gereken en son şey ‘iktidar bloğuyla uzlaşmak ve iktidarın zulüm düzeninin devam etmesi için’ sessiz kalmak olacaktır.”

Bir Yorum

  1. Erken seçim istemek bu ülkeye ihanettir.abd ve batı emperyalizmine hizmettir. Bu millet diyor ki erken seçim yok, artık ülkenin sorunlarına odaklanın.

  2. Bu ülke bir seçim maliyetini daha kaldırmaz ama halk artık akp zihniyetini de istemiyor.

  3. erken seçim olacağına milletin sıkintilari çifti borçtan kıvranıyor ancak cemil beyin dediği gibi millet artık AKP zihniyetini istemiyor millet perişan habarlere millet vekillerine 22 bin yetmiyor ASGARİ 2000 lira onlar nasıl yapsın tabilletin verdiği parayla seçim çalışmaları yapmak hangi devlete millete hangi adalete var ancak turkiyede adalet yok hak yok hukuk yok

  4. Sanki CHP nin gelecek le alakalı bir planı varsa önce İzmir'in Gürçeşme yolunu 7 yıldır yapamadılar yapamadıkları gibi yol kenarındaki iş yerlerini evleri yıkıp harebe olarak bıraktılar

  5. Akp son seçimlerde Türkiye genelinde yine çoğunluğu yakaladı demek oluyor ki halk hala akp yi benimsiyor … İçlerinde iş bilmezler var ancak bu akp nin genelinin Türkiye'yi savunmadığını göstermez suda bir gerçek ki Adana 5 karpuz 2 TL iken toptancıların kasıtlı olarak yaptıkları fiyatları yükseltiyor..tabi haliyle halk bundan hoşnut değil ancak ülke bir bütün olabilirse ilerleyebilir ki şu an dediğim gibi kasıtlı olarak ekonomi zora sokuluyor….

  6. terör sevicilwri chp geleceğine koltuk boş kalsın daha iyi chp de akıllı adam göremiyorum ben belediyeleri yönetemeyen chp chp nin zaten ülke yönetmek gibi ne bir iddiası nede söylemi var koskoca ülkeyi nası yöneticek

  7. Erken seçim olması çok yanlış bir karar Tayyip Erdoğan in alehine olur. ama artık kim gelirse gelsin bu Türkiye hiç bir zaman duzelmez bunu iyi bilin .akp zihniyetinden neden mi kurtulmak istiyoruz artık yenilikler istiyoruz ,din İslam bunlar önemli şeyler ama sizler Tayyip Erdoğan i Allah zannedenler var onun icin başörtü takanlar var yapmayın yıllardır içinize işlediler .artik yeni bir geleceğe önem verin yeni nesili yıllardır hiç dusunmediniz .asla hiç kimseyi kötülemek istemem ama bütün yapılan haksızlıklara görerek akp ye nasıl oy veriyorsunuz hiç mi vicdaniniz sizlamiyor hâlâ akp bu seçimlerde kazanır diyenler artık uyanın açın gözlerinizi mantıklı düşünün şu insanları savunmayı bırakın özgürlük istiyoruz artık yeter.

  8. Tayip gitmek istiyor bizim millet anlamıyor..Belediye taşeron kadro yoksa..eyt yoksa…enflasyon düşmüşse ..tayip düşer

  9. Dön bir bak Ankara da Mansur Yavaş a ve İstanbul da Ekrem İmamoğlu na ha göremiyorum dersen sen körsün demektir. Ankara ilk defa Mansur Yavaş ile 101 gün sonra B.Belediye bütçe fazlalığı verdi. Demek ki neymiş istenirse yapılabilir.