Gündem

Erken seçim tarihi belli oldu mu? TBMM Başkanı Şentop açıkladı

Türkiye’de herkes merakla erken seçim tarihini araştırırken TBMM Başkanı Şentop erken seçimle ilgili açıklamada bulundu.

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN OLACAK?

Kendisine yöneltilen, “Bir erken seçim tartışmaları var son dönemde muhalefetten çağırılar geliyor. Son günlerde aşırı derecede konuşulmaya başlandı. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Şentop, “Tartışmalar yok siz kendi aranızda tartışıyorsunuz.” cevabını verdi.

Ayrıca Şentop erken seçimle ilgili olarak şunları söyledi:

Arkadaşlar böyle bir şey yok tabii. Bunu belki kahvehane ve çay sohbeti olarak yapan arkadaşlar olabilir ama bir kere hukuken Türkiye’de sistem değişikliğinden sonra erken seçim kararı almak bir hayli farklı bir prosedüre tabi kılındı. Eskiden mecliste bir çoğunluk toplanıp, nitelikli çoğunluk da aranmazdı, seçim kararı alınabilirdi. Fakat şimdi seçim ya Cumhurbaşkanı tarafından söz konusu olur veyahut Meclis’in 5’te 3’nün çoğunluğunun oyuyla ancak alınabilir. Biz zaten bu sistem değişikliğini Türkiye’de istikrarlı dönemler oluşsun diye yapmıştık. Daha seçimim üzerinden 1.5 yıl gibi bir süre geçtikten sonra seçim konuşmak yeni sistemin mantığına da aykırı bir şey, siyaseten de baktığımızda ben böyle bir durum göremiyorum kendi tecrübeme göre. Ve Türkiye’de ısrarla da seçim isteyen yok aslında, arada bir böyle muhabbeti yapanlar oluyor.