Gündem

Ermenistan sivillere saldırdı! Bakan Akar: Bardağı taşıran son damla oldu

Katar için inşa edilen askeri eğitim gemisinin denize inme törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar açıklamalarında işgalci Ermenistan’ın Tovuz’un ardından sivil yerleşimlere saldırma cüretkârlığı ve küstahlığının bardağı taşıran son damla olduğunu vurguladı.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Konu ile ilgili olarak Bakan Akar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Otuz yıldır Azerbaycan’ın öz topraklarının yüzde 20’sinin işgal edilmesine ses çıkarmayanların ateşkes çağrısı yapmak yerine, işgalci Ermenistan’ın Karabağ’ı terk etmesini sağlamaları doğru ve hakkaniyetli olacaktır.  Hocalı’da barbarlıkla çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce masum insanın katledilmesine, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesine göz yumanların Ermenistan’ı şımartmaktan vazgeçmeleri yerinde olacaktır.  Azerbaycan’ın tüm diplomatik çabalarına rağmen, Ermenilerin Karabağ’ı işgali ve gerçekleştirdikleri sivil katliamlar karşısında sus pus olanların bugün sergiledikleri tavır ise maalesef tam bir ikiyüzlülüktür.  Bilinmelidir ki işgalci Ermenistan’ın Tovuz’un ardından sivil yerleşimlere saldırma cüretkârlığı ve küstahlığı bardağı taşıran son damla olmuştur.”

CAN KARDEŞLERİMİZİ ŞEHİT ETTİLER

Bunun yanı sıra Bakan Akar Ermenistan’ın son saldırısıyla masum siviller ve çocuklar da dâhil olmak üzere can kardeşlerimizi şehit ettiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Ermenistan, son saldırısıyla masum siviller ve çocuklar da dâhil olmak üzere can kardeşlerimizi şehit etmiştir. Halen masum sivillerin bulunduğu bölgelere ateş açmaktadır.  Gence kentinde masum sivil halka karşı roket ve yasaklanmış mühimmatla yaptığı saldırı da Ermenistan’ın caniliğini, barbarlığını ve gerçek yüzünü en açık şekilde göstermektedir. Ermenistan savaş suçu işlemektedir. Bunun herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir. Bu saldırganlık karşısında Azerbaycan, artık öz topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmak, işgal altındaki halkının hak ve hürriyetini geri almak için harekete geçmiştir”