Gündem

Erol Mütercimler: Cumhurbaşkanı ne dediyse tam tersi oldu! Peki, Erdoğan neler vaat etmişti ve sonra neler oldu?

Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler bir video yayınladı. Yayınladığı videoda Başkanlık sisteminin Türkiye’nin Cumhuriyet kazanımlarına olan etkisine değindi. Erol Mütercimler yaptığı programda, Başkanlık Sisteminin ikinci yılının bitişi nedeniyle 2. yılın sonunda geldiğimiz noktaya yani başkanlık sistemi bize hayır mı getirdi? Zarar mı getirdi? Başkanlık sistemi çöktü mü? Konularını ele alarak düşüncelerini paylaştı.

Yaptığı video içeriğinde özetle şu konulara değindi. Erol Mütercimler’in bu konular ile ilgili yaptığı değerlendirmeleri, verilen video içeriğinde ayrıntılı olarak izleyebilirsiniz.

KARŞIMIZA ÇOK BÜYÜK HEDEFLER KONULMUŞTU

‘’Biliyorsunuz biz yeni bir sisteme geçtik. Bu sisteme başkanlık sitemi ya da ‘’Türk Tipi Başkanlık Sistemi’’ denildi. Türkiye’ye bu sistem tanıtılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan Israrla ‘’Türkiye bu sistemle uçacak… Türkiye daha demokratik bir ülke olacak… Yolsuzluklar bitecek… ‘’ Gibi karşımıza çok ama çok büyük hedefler koymuştu. Türk halkıda Tayyip beyin bu söylediklerine inanarak ve güvenerek sandığa gitti ve Recep Tayyip Erdoğan 9 Temmuz 2018’de Başkan seçildi.

DEV BİR EKONOMİ YARATACAĞIZ DEMİŞTİ

Erdoğan başkan seçilmeden önce ‘’biz dev bir ekonomi yaratacağız…’’ dedi ama sonuç olarak Esfender Korkmaz hocanın saptamasına göre fiili işsiz sayısı 7 milyon 700 bine çıktı. Bazı hesaplara göre ise 13,3 milyon işsize ulaştı. Ve TÜİK’in bu konuda verdiği rakamlara kimse inanmıyor. Çünkü TÜİK’in çok ciddi biçimde baskı altında olduğu ve Erdoğan’ın ve Berat Albayrak’ın hoşlanmayacağı hiçbir rakamı vermeyeceği iddia ediliyor.

TÜRKİYE LİDER ÜLKE OLACAK DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye lider ülke olacak demişti. Gelinen nokta itibari ile baktığınızda Irak, Libya, Suriye veya Doğu Akdeniz, bütün bu problemlere baktığımızda gördüğüm ana unsur nedir? Ana unsur şu; PKK’nın uzantısı olan PYD/YPG Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurduğu ve bunu ABD’nin sağladığı herkesçe biliniyor. Peki, bu başkanlık sisteminde Türkiye kimle daha çok ilişkiye girdi? Libya konusunda olduğu gibi yine Amerika Birleşik Devleti ile… Ki İdlib konusunda da ABD ile birlikteyiz denildi… Tüm bu birliktelik söylemleri ortada dururken ABD F-35 savaş uçakları konusunda bizlere rest çekti.

Rusya ile bir denge kurarız diye S-400 Füzelerini aldık ama şu anda S-400 depolara çekilmiş durumda.

SOSYAL DEVLET KURULACAK DEMİŞTİ

Tayyip Erdoğan sosyal devlet kurulacağına dair vaat verdi ama sosyal devletin kurulamadığını artık çok net ve çok açık görmekteyiz. 2019 yılı itibari ile sosyal yardımdan faydalanan hane sayısı 3 milyon 209 bin. Düzenli yardımlardan faydalanan hane sayısı 2 milyon 506 bin. Toplam hane sayısı ise 5 milyon 735 bin. Yani bir hanede 4 kişinin yaşadığını varsayarsak Türkiye’de yaklaşık 23 milyon kişi yardıma muhtaç halde. Yani 23 milyon kişi, sosyal yardımlardan gelen o cüzi miktarlarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

KÜRESEL SERMAYEYİ TÜRKİYE’YE ÇEKECEĞİZ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde aynen ‘’Küresel sermayenin Türkiye’ye çekilmesinde mıknatıs görevi göreceğiz bu sistemle’’ demişti. Halbuki gelinen son noktada ekonomi verileri bize şunu gösterdi. Yabancı sermayeler artık Türkiye’ye gelmiyor. Tam tersine var olan yabancı yatırımcılar da Türkiye’den çıkıp gidiyor…

Liyakat sistemi, meslek yeterliliği aranmadan yapılan atamalar, parti devleti oluşumu… Ve daha bir çok konu hakkında ki değerlendirmeleri belirtilen VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…