Gündem

Erzurum'da Aralarında Öğretmenlerinde Olduğu 44 Kişi Gözaltına Alındı

Erzurum’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, aralarında örgütün sözde “Erzurum avukatlarının imamları” olan 2 öğretmen ile bölgedeki 10 ilde görevli adliye personelinden sorumlu sözde “bölge imamı” bir öğretmenin de yer aldığı 44 kişi daha gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında son 10 günde aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu toplam 44 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu kişiler arasında örgütün sözde “Erzurum avukatlarının imamları” olan 2 öğretmen ile Erzurum ve bölgedeki 10 ilde görevli adliye personelinden sorumlu sözde “bölge imamı” bir öğretmenin de bulunduğu anlatılan açıklamada, söz konusu zanlıların polisteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, bu kişiler dışında, ayrıca 3 avukat, 4 askeri personel ve 32 polisin de aralarında olduğu 55 kişinin gözaltına alındığı ve bu zanlılardan biri avukat, 19’u polis 27’sinin tutuklandığı, diğerlerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. 

Kamupersoneli.net / AA