Gündem

Esad Rejimi ile YPG Anlaştı İddiası ! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü ziyareti öncesinde gazetecilerin Barış Pınarı Harekatına ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gazeteciler tarafından Esad rejimi ve YPG’nin Suriye’de anlaştığı iddiaları soruldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında bu konu hakkında birçok dedikodunun olduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Savunma Bakanı’nın askerlerin çekilmesiyle ilgili açıklaması için, ‘Bu yaklaşım olumlu’ ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

“Kardeşim Aliyev ile bir araya geleceğiz, ardından DEİK’in düzenlediği yurt dışında yaşayan iş adamlarımızla bir araya geleceğiz.

(Esad rejimi ile YPG anlaştı iddiası) Birçok dedikodular var. Fakat özellikle büyükelçilik vasıtası ile ve bunun yanında şu an itibarıyla Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımı ile sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. ABD ile mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri boşaltacaklardı fakat seneyi devirdik boşaltılmadı.

(ABD askerlerini çekilmesi) Bu yaklaşım olumlu.

(Yabancı basının manipülasyonları) 600’ün üzerinde havan topunun atılmış olduğu bizim topraklara bunların kör olması anlaşılır gibi değil. Şu anda da aynı taktiği içeride ve dışarıda uyguluyorlar. Gerçekleri karartmak mümkün değil. Şu anda ortada şehitlerimiz var. Biz bunları dünyaya yazılı, görsel medya vasıtası ile anlatmaya gayret ediyoruz. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz.

Bu tepkiler daha da değişecek. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, gerçek bu. Şu anda da cereyan eden hadiseler karşısında bütün bunları görüyorlar. Ben dün Merkel ile görüştüm, bir önceki gün Boris Johnson ile görüştüm. Görüşmelerimde de birçok gerçekleri bilmediklerini, ciddi bir dezenformasyon baskısı altında olduklarını gördüm. Biz NATO müttefiki olan bir ülkeyiz. Bu ülkelerin hepsi NATO üyesi. NATO’nun 5. maddesi var. Biz bir terör örgütünün baskısı altındayız, tacizi altındayız. Bunların bizim yanımızda yer alması lazım. Siz bir NATO üyesi müttefikinizin yanında mı yer alacaksınız, yoksa teröristlerin yanında mı yer alacaksınız? Cevap veremiyorlar.”