Gündem

Eski Milli Savunma Bakanı Canikli'den Veda Mesajı

Milli Savunma Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. 

Yayımlanan duyuruda eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin veda mesajı kamuoyu ile paylaşıldı. Bu kapsamda eski Bakan Nurettin Canikli’nin mesajını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

ESKİ BAKAN CANİKLİ’NİN VEDA MESAJI

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

19 Temmuz 2017’den bu yana yürüttüğüm Türkiye Cumhuriyeti 65 inci Hükümetindeki Millî Savunma Bakanlığı görevimi yeni Bakanımıza devrediyorum. Öncelikle bu önemli görevi şahsıma tevdi eden ve teveccüh gösteren Türkiye Cumhuriyeti’nin doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ülkemizin son başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a teşekkürlerimi arz ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin müstesna görevlerinden birisi olan Millî Savunma Bakanlığı görevini bu kritik dönemde ifa etmenin, Yüce Türk Milletimize hizmet etmenin mutluluğu içerisindeyim.

Bakanlık görevim süresince siz değerli mesai arkadaşlarımla birlikte aziz milletimiz ve ülkemiz adına önemli çalışmalara imza attık. Devletimizin ve milletimizin ali menfaatlerini korumak; gelecek nesillere huzur, istikrar ve güven dolu bir gelecek hazırlamak amacıyla hep birlikte yüksek vazife anlayışı ve üstün bir gayretle çalıştık.

Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etme anlayışı çerçevesinde önceliğimiz tüm terör örgütleriyle mücadele olmuştur. Ordumuzun içine konuşlanan hain ve sinsi FETÖ virüsünü söküp atmak için detaylı ve hassas çalışmalar gerçekleştirdik.

Milletimizin Ordumuza sahip çıkması ve gösterdiği teveccüh ile gerek askeri personel gerekse askeri öğrenci açığımızı hızla kapattık. Dış kaynaktan subay ve astsubay alımı yaptık. Ordumuzun profesyonellik seviyesini yükseltmek amacıyla önemli sayıda uzman erbaş ve sözleşmeli er/erbaş temini gerçekleştirdik.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, güney sınırlarımızda oluşturulması planlanan terör koridorunu ve terör devleti yapılanmasını bitirmek, masum insanların haklarını gözetmek amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtıyla güvenliğimizi tehdit eden oluşumları her koşul ve ortamda yok edeceğine dair kararlılığını ve inancını bir kez daha ortaya koymuştur. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu silah, araç ve mühimmat Bakanlığımız tarafından tedarik edilmiş; ikmal, sağlık, bakım-onarım, ulaştırma ve istihkâm lojistik destekleri Bakanlığımızca planlanarak gerçekleştirilmiştir.

Askeri fabrikalar ve askeri tersanelerin imkân ve kabiliyetlerini kullanarak, gerçek ve tüzel kişilerin taleplerine yönelik imalat, tasarım, araştırma-geliştirme, ürün geliştirme faaliyetlerinde bulunmak, askeri fabrikalar ve tersanelerin gelişimini ve modernizasyonunu sağlamak, tesisler inşa etmek amacıyla Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş.)  kurulmuştur.

MİLGEM sınıfı 4 Korvetin ihalesini alarak Türk Savunma Sanayinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracat gerçekleştirildi. Suriye sınırımızın daha güvenli hale getirilmesi ve göç kontrolünün etkin şekilde sağlanması amacıyla yapımına başladığımız Entegre Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi’nde %97 tamamlanma oranına ulaşıldı.

Ordumuzun ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmat ile diğer mal ve hizmetlerin daha süratli, daha kaliteli, daha güvenli ve maliyet etkin şekilde karşılanabilmesi amacıyla gerekli düzenlemeler hayata geçirildi.

Ailelerinin bizlere emaneti olan Mehmetçiklerimizin motivasyonunu artırıcı, damak tadına uygun, markalı ve kaliteli ürünlerin tedarikine geçildi. 2018’den itibaren, tedarik ihtiyacımız, öncelikle kamu kurumları, kamu kurumu özelliği olan kuruluşlarımız ve piyasadaki en kaliteli ve bilinen markalardan temin edildi. Böylece bizlerin sofrasında ne varsa, daha iyilerini Mehmetçiğimizin sofrasına koyan sistem hayata geçirildi.

Bundan sonra da daha güçlü demokrasi, daha güçlü ekonomi, daha güçlü ordu ve daha güçlü bir Türkiye hedefimize ulaşmak için yorulmadan çalışmaya ve katkı sunmaya devam edeceğinize inanıyorum. Görevinizi büyük bir fedakârlık ve özveriyle en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmanızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Görev sürem boyunca, katkı ve desteklerinden dolayı Bakanlığımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA