Gündem

Eski Nüfus Cüzdanları Ne Zamana Kadar Kullanılabilecek?

Hatırlanacağı üzere nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi işlemleri halen Nüfus Müdürlükleri tarafından devam ediliyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen konuya dair ise son günlerde bazı iddialar ortaya atıldı. Bazı basın organlarında yer elana iddialara göre eski kimlik kartlarının kullanım sürelerinin 2018 sonunda dolacağı ve o tarihten sonra yenileme işlemleri için yüksek tutarlar ödeneceği iddia edilmişti. 

Peki eski nüfus cüzdanları ne zamana kadar kullanılabilecek? İşte detaylar,

ESKİ KİMLİK KARTLARI NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

İçişleri Bakanlığı eski kimlik kartlarının kullanımına ilişkin daha önceden yapmış olduğu açıklamasında halen kullanılmakta olan mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanlarının, kaybolmuş, tahribata uğramış ve kullanılmaz duruma gelmiş olması durumlarında mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanları, geçici kimlik belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını teslim alınıncaya kadar geçerli olacaktır, açıklamasında bulunmuştu. 

Ancak son günlerde bazı basın yayın organlarında bu konuya dair iddialar gündeme geldi. Sürecin 2018 sonunda dolacağının işaret edildiği iddialarda o tarihten sonraki değişimler için ise yüksek miktarlarda ödeme alınacağı iddiası ortaya atılmıştı. Ancak konuya dair yapılan resmi bir açıklama ile bu iddialar yalanlandı. Siirt Valiliği yapılan bu haberler ve ortaya atılan iddialara dair şu basın açıklamasını yaptı. 

Eski Kimlik Kartlarının Geçerlilik Sürecine İlişkin Yapılan Resmi Açıklama

“Nüfus kimlik kartlarının dağıtımının yılsonu itibarıyla sona ereceği ve kart bedelinin fahiş oranda artacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kimlik kartı bedelinin 2018 yılı itibarıyla “Değerli Kağıtlar” değerleme oranlarıyla güncelleneceği ve bu oranın asılsız haberlerde iddia edildiği gibi yüksek olmayacaktır. Ülkemizde nüfus cüzdanlarının 2023 yılına kadar yenilenmesi hedeflenmektedir ancak mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenleme bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekmektedir. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.”

Kamupersoneli.net – ANKARA