Gündem

Evlenecek çiftler dikkat! Düğün salonlarının açılış tarihi belli oldu!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Binlerce çift bu yıl evlenmek için düğün salonlarının ne zaman açılacağını merak ediyor. Özkan, yapmış olduğu açıklamasında 11 Temmuz’dan sonra toplu davet, organizasyon gibi çeşitli etkinliklerin çeşitli kurallar çerçevesinde yapılabileceğini duyurdu.

11 TEMMUZ’DAN SONRA

Özkan, evlenecek çiftlere müjdeyi duyurdu. Bu yıl evlenmek isteyen çiftler için yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

Normalleşme takviminin 8. haftası yani 11 Temmuz’dan sonra da bu tür toplu düğün organizasyonları yapılabilir. Bunlar yapılırken de maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyulmalı. Ancak bu söylemlerimin hepsi rakamlara bağlı”

Evlenecek çiftler dikkat! Düğün salonlarının açılış tarihi belli oldu!

50 KİŞİLİK ORGANİZASYONLAR YAPILABİLİR

Bilim Kurulu’nda konunun görüşüldüğünü, her şeyin yolunda gittiği durumda, ilk 4 hafta sonra 50 kişilik organizasyonların yapılabileceğini şu şekilde ifade etti:

“Bilim Kurulu’nda temel olarak şunu konuştuk. Bilimsel yayınlara dayalı olarak ilk normalleşme adımlarının ardından adım adım neler açılabilir onu konuştuk. Ancak bu söyleyeceklerim salgın seyrinin aşağı yönlü hareketiyle mümkün. Her şey yolunda gider ve salgın eğrisi aşağı yönlü giderse normalleşme takviminin başladığı tarihten itibaren ilk 4 hafta sonunda 50 kişilik organizasyonlar yapılabilir”