Gündem

Evlenmek İsteyenlerden Sertifika İstenecek

Kayseri’de evlenecek çiftlerden evlilik işlemlerinin yapılabilmesi için “Evlilik Öncesi Eğitim Sertifikası” Talep edilmesine karar verildi. Vali Orhan Düzgün, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü toplantı salonunda “Aile haftası” nedeniyle tertip edilen törende yaptığı konuşmada ailelerin toplam içerisindeki önemine ve ailenin toplum temelini oluşturduğunu hatırlattı.


Teknoloji Ailelerde Çöküntülere Yol Açıyor

Teknolojik gelişmelerin avantajları olduğu kadar insan hayatına ve aile hayatına dezavantajda olabileceğini dile getiren Kayseri Valisi, “Çalışan eşlerin sayısının artması, teknolojik iletişim imkanlarının artması maalesef ailelerde bazı çöküntülere yol açıyor. Özellikle son yıllarda boşanma sayılarında önemli artışlar olduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Ailelerin birlik ve beraberliğinin devam ettirilebilmesi için mutlaka nikah öncesi aile eğitimi olması gerektiği gibi nikah sonrasında da özellikle evliliğin ilk yıllarında çiftlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Eğitim Politikaları Projeleri Geliştirilmeye Başlandı

Kayseri Valisi sözlerine şu şekilde devam etti : “Onun için evlilik öncesi, evlilik müessesesinin nasıl daha iyi kontrol edilebileceği, nasıl daha iyi sürdürülebileceği konusunda belediyelerimizin nikah öncesi aile eğitimi sertifikası aramaları, bu konuda gençlerimizin evlenmeden önce evliliklerini daha iyi devam ettirebilmek adına bu eğitimlerden geçmiş olmalarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın kuruluşundan sonra da özellikle aile müessesesinin devamı konusunda bazı eğitim politikaları, projeleri geliştirilmeye başlandı. Biz de aile müessesesinin daha sağlıklı bir şekilde devamı adına, nikah öncesi aile eğitim programı uygulanması, bunun karşılığında sertifika alan bireylerin nikahının gerçekleştirilmesi yönünde belediyelerimizle prensip kararı aldık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Müftülüğümüz ve diğer kurumlardaki uzmanlarımızın destekleriyle gençlerimizin eğitimden geçirilmesini faydalı gördük.”

Yapılan konuşmaların ardından Kayseri Valiliği  ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kayseri Barosu , Kayseri Müftülüğü arasında “Evlilik Öncesi Eğitim Projesi İş Birliği” protokolüne imza atıldı.