Gündem

Evlenmeyi Planlayan Çiftlere Devlet 55 Bin TL Destek Veriyor

Evlenmeyi planlayan çiftler gerekli işlemleri yaptıklarında ve belirlenen başvuru koşullarını sağladıklarında devletten 15 bin liraya kadar destek alabiliyorlar.

Bu desteklere birde devlet tarafından yapılan konut desteği de eklenirse evlenmeyi düşünen bir çifte 55 bin TL’ye kadar destek sağlanıyor. Devlet tarafından evlenecek çiftlere yapılan desteklerin detaylarını sizlere aşağıda aktarıyoruz.

DEVLETTEN EVLENECEK ÇİFTLERE 55 BİN TL’YE VARAN DESTEK

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen son torba yasada evlilik desteğine ilişkin de bazı düzenlemeler yer aldı. Torba yasada yer alan evlilik desteği düzenlemelerine göre, bir genç bankalarda çeyiz hesabı adı altında mevduat hesabı veya ‘katılım fonu’ (faizsiz) hesabı açıp belirli bir süre ödeme yaparsa 15 bin TL’ye varan desteğin sahibi oluyor. İşte detaylar,

Söz konusu devlet desteğinden yararlanmanız için öncelikle 27 yaşından küçük olmanı gerekiyor. 27 yaşından önce açtığınız çeyiz hesabına yapacağınız her düzenli ödeme için destek alıyorsunuz. 

Buna göre bir genç çeyiz hesabı açıp açtığı bu hesaba düzenli olarak 36-48 ay arası para yatırdığında yatırdığı tutarın yüzde 10’u kadar, 48-60 ay arası düzenli para yatırırsa yatırdığı paranın yüzde 15’i kadar destek alır. Eğer genç 60 ayın üstünde para yatırırsa yatırdığı tutarın yüzde 20’si kadar destek alır. Devlet tarafından sağlanan bu destek kişi başı 7 bin 500 TL’yi bulamakta ve her çift ayrı ayrı yararlanmakta. 

20 BİN TL KONUT DESTEĞİ

Devlet evlenecek çiftlere çeyiz hesabı desteğinin yanı sıra kişi başı 20 bin TL’ye varan konut desteğinde bulunuyor. Bu düzenleme ise şu şekilde işliyor; eğer bir genç bankalarda konut hesabı açar ve belirtilen süre boyunca düzenli ödeme yaparsa devletten destek almaya hak kazanıyor. 

Buna göre konut desteği için hesap açan bir genç 3 yıl düzenli 250-2500 arası düzenli ödeme (aylık ödenebilecek en düşük tutar 250 TL, en yüksek tutar ise 2 bin 500 TL) yaparsa devlet ödeme yapılan toplam tutarın yüzde 25’i kadar destek sağlıyor. Devlet tarafından yapılan bu destek tutarı ise en fazla 20 bin lira oluyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Düzenli bankaya para yatıran bir genç ztn para kazanıypr ve bırıktirmiş olur. Daha senin vereceğin desteği ne yapsın. Ayrıca türkiye şartlarında bir insan işsizlik yüzünden 27 yaşına kadar ztn kenara ne para koyabilir ne de evlenebilir

  2. Daha güzel yorumlanamazdı sizi kutlarım yazık ki bu beyne sahip gençlerimiz heba oluyo