Gündem

Evliliği Taze Tutmanın Yolları

Evliliğinizin artık sıradan bir hal aldığınızı düşünüyorsanız birkaç ipucu ile evliliğinize yeniden mutluluk ve heyecan katabilirsiniz.


İlk olarak her ilişkinin zamanla yıpranacağını unutmamalısınız. Evliliği taze tutmanın yollarından bahsetmeden önce sadece sizin evliliğinizin monotonlaştığını düşünerek evlilikte şanssız olduğunuzu düşünmeyin. Tabi ki yeni bir ilişkiye başlanıldığındaki mutluluğun ve heyecanın sürekli olarak devam etmesini herkes ister. Bunun için de bazı noktalara dikkat ederek sizler de uzun yıllar geçmesine rağmen evliliğinizi taze tutabilirsiniz ve yeniden evliliğinize heyecan katabilirsiniz.

Öncelikli olarak evliliğin monotonlaşmasındaki en önemli nedenlerden birisi de artık sohbet etmemenizden kaynaklanmaktadır. Bunun için de akşam yemeklerini olabildiğince birlikte yemeye çalışarak onunla daha sık ve kişisel olarak sohbet etmeye çalışın.

Kişilerin sohbet ederken birbirlerine dokunması hem bir samimiyet göstergesidir hem de yakınlaşma için atılacak ilk adımdır. Bunun için de onunla konuşurken veya şakalaşırken olabildiğince ona dokunmaya çalışmanızda fayda olacaktır.

Onun için önemli olan konular hakkında kesinlikle bilginizin olması gerekmektedir. Mesela onun için ertesi gün önemli bir toplantı olabilir. Aynı şekilde akşam çok önemli bir iş yemeğine katılması gerekmektedir. Bunun için de bu noktalara dikkat ederek gün içinde veya akşam konuştuğunuzda kesinlikle gün içinde onun için önemli olan konuları ona sormanız gerekmektedir.

Gün içinde bu işi çok da abartmadan sadece özledim diye bir mesaj bile atmanız onu da oldukça mutlu edecek onu da heyecanlandıracaktır. Eğer yakın iş yerlerinde çalışıyorsanız en azından iş yemeklerinde öğle aralarında onunla birlikte yemek yemeye çalışabilirsiniz.

Sadece ikinizin geçireceği ve oldukça eğlenceli olan bir hafta sonu planı yapabilirsiniz. Özellikle onun da ilgisini çekecek bir filme gidebilir ve yine aynı şekilde onun da ilgisini çekebilecek bir gezi planı yapabilirsiniz. En azından iş ve ev stresinden kurtulmak sadece ona değişsize de oldukça iyi gelecektir.

Evliliklerde her şeyden önce arkadaşa ve dost olmak oldukça önemlidir. Bunun için de yeri geldiğinde bir eş veya yeri geldiğinde de bir yakın arkadaş olmak da oldukça önemlidir. Bu dozu koruyarak sizler de evliliğinizi monotonluktan kurtarabilirsiniz.

 
Kamupersoneli.net/Ankara