Gündem

EYT son durum ne? EYT sorunu çözülecek mi? Gözler Bilgin’e çevrildi

Türkiye’nin son 20 yılına damga vuran sorunların başında EYT geliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunların çözümlenmesi için hem sosyal medya platformlarında hem de devletin yetki verdiği kurumlarda haklarını arıyor. Partiler her seçim öncesinde EYT sorununu dile getirse de bir türlü çözüm bulunmuş değil. 

Ankara’da yapılan miting sonrasında EYT’liler seslerini tüm Türkiye’ye duyurmayı başardı.  Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da harekete geçerek Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu çözmesi için kurulan EYT kurulu için Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirdi.

EYT SORUNU İÇİN GÖZLER BİLGİN’E ÇEVRİLDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu çözülmesini bekleyenler de merakla Bilgin’in açıklamalarını beklemeye başladı. İlk açıklamasında sorunu çözmek için harekete geçtiklerini dile getiren Bilgin’in yapacağı yeni açıklamalar merak konusu oldu.

FİNLANDİYA MODELİ BEĞENİLMEDİ!

Ayrıca Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu çözülmesini bekleyenler için yeni bir model olarak Finlandiya modeli de sunuldu. Bu modeli beğenmeyen EYT’liler kalıcı bir çözüm sunulması için Bilgin’in açıklamalarını bekliyor.

Bir Yorum

  1. biz eyt olarak mağduruz hem 1999 yılında çıkan yasa geriye dönük işletilerek eyt türetildi birde ABO asgari bağlanma oranları düşürüldü ve düşük emekli maaşıyla emekli edilerek insanlar tekrar çalışmak zorunda bırakıldı buda genş işsizlerin iş bulmasını imkansız hale getirdi şimdide eyt emekli edelim ama finlandiya modeliyle düşük maaş ve kesintiyle biz devlet gaspına mahruz kalmış devlet eliyle türetilmiş eyt şimdide finlandiya yok almanya modeliyle tekrardan gasp edilerek emekli olunca tekrar çalışmak zorunda bırakılmaya çalışılıyor bu finlandiya modelini 1999 yılı sonrası sigorta girişliler için uygulayabilirsiniz biz eyt için uygulayamazsınız zaten eyt yasası nekadar gecikirse AKP ve MHP yasa çıksada oyunu eski seviyelere getiremez ve kalıcı olarak kaybeder AKP ve içinden çıkaracağı bu yeni siyasi partilerde asla bizden oy alamaz

  2. Allah aşkına ya ben 9000 bin gün pirim yatırmışım niye hakkım diyil ya suriyelilere para var peki bu iş kurlu eleman zengin iş yerlerine verilen gereksiz eleman lara devlet para veriyor niçin emeklimi yaşlı ve madur insanlar mı önemli hakkımızı alamayan ETT limi önemli zengin iş yerlerine verilen iş kurlu elemanlarmı Allah aşkına ya Allah'tan korkun ya