Gündem

Faaliyetleri Sona Erdirilen Yabancı Vakıflar

İçişleri Bakanlığı 2017 ocak ve şubat aylarında Türkiye’deki yabancı sivil toplum kuruluşlarını (vakıf) sıkı takibe alarak, izin süreleri sona eren bazı vakıfların izinlerini yenilemedi. Hürriyet’in haberine göre, bir vakfında faaliyet lisansını iptal ettiğini bildirdi. İzni iptal edilen vakıflarla ilgili ‘illegal olarak Türk dernekleri, izinli – izinsiz yabancı sivil toplum kuruluşları ve şahıslarla işbirliği yaparak faaliyetlerine devam ettiği’ yönünde bilgi alındığı belirtilirken, bu konuda da çalışma yapıldığının bilgisi aktarıldı.

”DEAŞ,PKK/PYD İLE MÜCAELE EDİLİRKEN”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın kapatılan vakıflar hakkında değerlendirme de bulunarak konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı. “Bu vakıfların izinsiz yabancı çalıştırmaması, izinsiz para transferi yapmaması, arananları ve sabıkalıları çalıştırmaması gerekir. DEAŞ, PKK / PYD ile mücadele edilirken, vakıfların çok fazla faaliyetlerinin olduğunu gördük”

FAALİYETLERİ SON BULAN YABANCI VAKIFLAR ŞUNLAR

Mercy Corps Türkiye Temsilciliği: Türkiye genelinde temsilcilik açma izni 20.02.2017’de  iptal edildi. 

İtalya merkezli Coordınatıon of the Organızatıons for Voluntary Servıce (COSV):  İstanbul, Gaziantep, Kilis, Hatay’da faaliyette bulunma izni 15.01.2017’de sona erdi ve yenilenmedi. 

İngiltere merkezli Internatıonal NGO Safety Organısatıon (INSO):  Gaziantep’te faaliyette bulunma izni 15.01.2017’de sona erdi ve yenilenmedi. 

ABD merkezli Busıness Software Allıance Incorporatıon (BSA): Türkiye genelinde doğrudan faaliyette bulunma izni 03.02.2017’de sona erdi ve yenilenmedi.

Amerika Türk Koalisyonu (Turkish Coalition of America) Türkiye Temsilciliği’nin de temsilcilik açma izninin, 01.02.2017’de kendi talepleriyle sona erdiği belirtiliyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA