Gündem

Faruk Çelik İstismar Yapanlara Karşı Çeşitli Açıklamalarda Bulundu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik istismar yapanlara karşı çeşitli açıklamalarda bulundu ve ” benim kardeşimle bölüşemeyeceğim bir şey yok ki ne hak varsa konuşalım ” ifadelerini kullandı… 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “İstismar yapanlara karşı Siirt’in, Güneydoğu’nun, peygamberler şehri Urfa’nın, Diyarbakır’ın sesini yükseltmesi gerekiyor. Yatırım mı? Yatırım geliyor. Eşitsizlik mi? Tümü ortadan kalkıyor. Haklar mı? Benim kardeşimle bölüşemeyeceğim bir şey yok ki. Ne hak varsa konuşalım.” dedi.

Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Vedat Demiröz, Şaban Dişli ve Yasin Aktay ile partisinin il teşkilatını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Burada partililere hitaben konuşan Çelik, partiyi güçlendiren dinamizmin teşkilatlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlara büyük önem verdiğini vurgulayan Çelik, “Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilata ihtiyacı var mı? Yok. Milletin gönlünde taht kurmuş, millet gibi yaşayan, millet gibi düşünen, milletin değer yargılarını düşünen bir lider çıktı Türkiye’nin önüne. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle önümüze bir lider çıktı. İnanın bize ihtiyacı yok. O yürüdüğü zaman millet arkasında yürüyor. Ama o tek bir şeyden vazgeçmedi, ‘teşkilat, teşkilat’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Çelik, bazı karanlık odakların, yönetenler ile yönetilenlerin kol kola girmemesi için çok engeller çıkardığını, milleti bölmeye çalıştığını belirtti.

Geçmişte çok gariplikler yaşandığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

“60 yılında mesela Menderes’i asarlarken Avrupa’dan, bizden işçi istediler. Siirt’ten de çok giden kardeşlerimiz oldu. Onlar kalkınmak için bizim elemanımızı alıp orada sömürüyorlar. Emeğini sömürmek için alıyorlar. Biz burada başbakanı idam ediyoruz. 80’li yıllarda Yunanistan ile birlikte AB’ye gireceğiz. Tam AB şansını yakalamışken yine bir idam ettiler. Yunanistan AB ve NATO’ya girdi. Biz AB’nin dışında kaldık. 1997’lerde hatırlayın, rahmetli Erbakan hocayı. Paranın rengi, sermayenin rengi, kırmızı, yeşil diye memlekette sadece insanları değil parayı da bölmeye kalktılar.”

Türkiye’nin zor günlerden geçerek 2002’ye geldiğini söyleyen Çelik, milletin değer yargılarıyla bütünleşmiş bir kadronun geldiğini, bütün güçlüklerle mücadele edilerek bugünlere ulaşıldığını ve dünle kıyaslanamayacak mesafeler katedildiğini dile getirdi.

“Kimse kalkıp rastgele istismarlar yapmasın.” diyen Çelik, şunları kaydetti:

“İstismar yapanlara karşı Siirt’in, Güneydoğu’nun, peygamberler şehri Urfa’nın, Diyarbakır’ın sesini yükseltmesi gerekiyor. Yatırım mı? Yatırım geliyor. Eşitsizlik mi? Tümü ortadan kalkıyor. Haklar mı? Benim kardeşimle bölüşemeyeceğim bir şey yok ki. Ne hak varsa konuşalım. Temel hak olarak ne varsa konuşalım. Buna engel mi var? Haklarda sorun yok. Yılların ihmali ortadan kalkıyor. Sen neyin peşindesin kardeşim? Senin neyin peşinde olduğun belli. Beni vatansız bırakmak istiyorsun. Siirtliyi, Diyarbakır’ı vatansız bırakmak istiyorsun. Vatansızlığın ne menem bir şey olduğunu izliyorsunuz. Etrafınıza bir bakınız, vatansızlık nasıl bir şeydir, bir düşünün. Allah öyle bir şeyi rüyamızda bile göstermesin.”

Bakan Çelik, AK Parti’nin her alanda eşitsizliklerin ortadan kalkmasına vesile olduğunu vurguladı.

Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sınava girecek öğrenci hangi derse çalışır? Sorulacak sorular neyse ona çalışır. Diyelim matematik sınavı var, ‘Coğrafyaya çalışayım’ deyip matematik sınavına girer misin? Neticede hayat bir sınav. Hesaba çekileceğiz. Hesaba çekilince bize sorulacak rengimiz, dilimiz, kafatasımız, boyumuzun uzunluğu ve kısalığı değil. Bize sorulacak soru çok net. Ne sorulacak biliyorsunuz değil mi? ‘Men Rabbuke’ (Rabbin kim) diye soracaklar. Sana, bana, herkese o soruyu soracaklar. Sorulacak sorulara verilecek cevaplara hazırlanmak esas olandır.”

– “Türkiye’yi hedef alan bir saldırı düzenlendi”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay da İstanbul’daki terör saldırısının tüm Türkiye’ye yapıldığını belirtti.

DAEŞ’in arkası tamamen karanlık bir örgüt olduğuna işaret eden Aktay, “Türkiye’nin huzurunu, kalkınmasını, büyümesini hedef alan, bizzat Türkiye’yi hedef alan bir saldırı düzenledi. Bu saldırı daha önce Brüksel’dekine de benzer bir saldırıdır. Brüksel’de yapılan saldırıyı nefretle kınadık. ‘Bunu yapanlar Müslüman olamaz’ dedik. ‘Bunu yapanlarla biz aynı dinden olamayız’ dedik.” ifadelerini kullandı.

Aktay, “Burada bir olay oldu, ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi tekrar seferler başladı. İşte bu Türkiye’nin gücüdür. Türkiye’nin dinamizmidir. Bunların yapacakları saldırılar inşallah bunların son çırpınışlarıdır. Bu DAEŞ nasıl Müslüman değilse PKK terör örgütü de Kürt değildir, Kürtlerle hiçbir alakası yoktur.” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Bakan Çelik’e, üzerinde adı yazılı battaniye hediye etti.

Kamupersoneli.net | AA