Gündem

Fatih Erbakan’ın o skandal sözlerine partisinden destek geldi!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Biz10 TV ekranında 14 yaşındaki kız çocuklarının evlenmesini savundu. Çocuk istismarını savunan Erbakan, şu ifadeleri kullandı;

Anadolu’da yıllardan beri 14, 15, 16 yaşında evliliklerin olduğunu ve bu insanların mutlu yuvalar kurduklarını belirten Erbakan, “15 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir” ifadesini kullandı.

ÇOCUK İSTİSMARINI SAVUNDULAR

Erbakan’ın bu sözleri büyük tepkilere neden olurken Yeniden Refah Partisi teşkilatından destek açıklaması geldi. Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Onur Çalışkan, Genel Başkanlarının skandal sözlerini, 14 yaşında evlendirilmiş ve aynı yaşta doğum yapmış bir kadının, eşinin cezaevine girmesi nedeniyle sıkıntılarını dile getirdiği bir videoyu referans göstererek destekledi.

Videoda kadının çelişkili ve daha önceden ezberletilmiş sözleri söylüyormuş gibi konuşması dikkatlerden kaçmazken, Parti teşkilatından olan Çalışkan’ın hem Allah’ın yasakladığı, hem de evrensel hukukta kesin yasaklanmış olan çocuk istismarını savunmaları pes dedirtti.

”ERBAKAN APAÇIK SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Erbakan’a ilk tepki verenler arasında CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun vardı. Torun Fatih Erbakan’ın bu sözlerine kendi Twitter hesabı üzerinden şu şekilde tepki verdi;

‘’Bilgisizliğin, arsızlığın bu kadarı!

15 yaşında çocukla ilişki (akranlar ayrı) “Reşit olmayanla cinsel ilişki suçunu” oluşturur, TCK 104’e göre APAÇIK SUÇTUR!

Fatih Erbakan açıkça TCK 217 “Kanunlara Uymamaya Tahrik” suçunu işlemektedir. Hakkında derhal işlem başlatılmalıdır’’ dedi.