Gündem

Fatih Portakal susturulmak mı isteniyor?

FOX TV ana haber bülteni sunucusu Fatih Portakal, sarı yeleklilerin yaptığı protestolara değindiğini, Fransa ve Türkiye’de vatandaşların protesto etme hakkını kullanabilme farkını ortaya koyabilmek için bu cümleleri sarf ettiğini, ve bu sözleinin bazı kesim ve kişilerce bilerek yada bilmeyerek çarpıtılarak yanlış anlaşılmasına sebep olduğunu iddia etti. 

Fatih Portakal, “Türkiye’de barışçıl protestolar olamaz, hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğal gaz zamlarını, hadi bakalım, yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına?” dediği sözler içerisinde kurmuş olduğu cümleleri tekrar yorumlayan Portakal, cümlelerim insanları sokağa dökmek değildir, burda söylenmek istenen şey, Türkiye’de insanlar barışçıl bir şekilde neden protesto haklarını kullanamıyor?… Eğer başka ülkelerde olduğu gibi vatandaş, protesto haklarını kullanabiliyorsa hadi bakalım, korkudan, endişeden dayak yerim, başım belaya girer vesaire gibi endişeleri taşımadan barışçıl bir zamları protesto edebilmek için sokağa kaş kişi çıkar? demek istediğini açıkladı.  

Fatih Portakal’ın yaptığı protesto yorumları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’da eleştirdi. Erdoğan, Fatih Portakal’ın yaptığı yorumlara çok sert bir üslupla cevap verdi. Erdoğan, Esenler’deki açılış töreninde yaptığı konuşmasında;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Fatih Portakal üzerinden tehdit ederek, şunları söyledi:

”Her fırsatta milleti sokağa çıkarmaya çalışıyorlar. Bak sana bir şey söyleyeyim. Edep fukarasının bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor, ahlaksıza bak. Bu ne terbiyesizliktir?” yargı gereken cevabı verecektir. Burası Paris değil. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, o televizyon ekranında haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin.”

”Sen 15 Temmuz’da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil. Bu milletin evlatlarını sokağa davet ederek bir şey elde edemezsin. Buna fırsat vermeyiz. Gereğini de yaparız” dedi.

Fatih Portakal, Hükümetin ekonomi ve yönetim politikalarını en çok eleştiri yapan, Türkiye’nin en çok izlenen haber sunucularından biri olarak tanınıyor. 

“EDEPSİZ VE AHLAKSIZ DEMESEYDİ İYİYDİ”

Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelere yanıt vererek, “Gezi’ye katılanların başları kesilmelidir” diyen sunucu Erkan Tan’ı da hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Başları kesilmelidir,” diyene de bir iki laf edilseydi keşke. Her şey bir tarafa, “edepsiz ve ahlaksız” demeseydi iyiydi. dedi.

FATİH PORTAKAL SUSTURULMAK MI İSTENİYOR?

Portakal’ın yaptığı bu konuşma hakkında, Antalya Adliyesine gelen 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Cumhuriyet savcılığına  hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini verdi. 

Fatih Portakal susturulmak mı isteniyor?

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Meltem Kılınç, Portakal’ın 10 Aralık’ta sunduğu ana haber bülteninde, “Türkiye’de barışçıl protestolar olamaz, hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğal gaz zamlarını, hadi bakalım, yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına?” dediğini aktardı.

Portakal’ın Fransa’da olduğu gibi insanları ayaklanmaya davet ettiğini ileri süren Kılınç, Portakal hakkında dava açılmasını istediklerini söyledi.

Fatih Portakal Neden Susturulmak İsteniyor?

Portakal – Tarım Bakanlığı tarafından ithal edilen etin, ihale usullerine uygun olup olmadığı hakkında yaptığı eleştirilerde; Satın alma prosedürü olan ihalenin uygulanmayıp küçümsendiğini belirten Fatih Portakal, “Bu etler geldikten sonra bu etlerin şarbon kontrolünü yaptırdınız mı? Yetkiyi ele geçirdikten sonra neden kanunların üzerinde görüyorsunuz? Ardından size soru soran kamuoyunu aydınlatmak isteyen gazeteciyi aşağılayabilme lüksü içerisine giriyorsunuz. İhale yapmadan bu etler Türkiye’ye girebilir mi? Ama bunun cevabı sizde yok sadece ıvır zıvır işlerle uğraşıyorsunuz. Akreditasyon uygulayacaklarmış. Uygulayın ne fark eder ki… Çok meraklıydık bizde gelip… Ama bu haberleri yapmaya devam edeceğiz sayın bakan” diye konuşmuştu…

Portakal,2017 yılında yaptığı bir haber programında Erdoğan’ın iktidar olmasını eleştirerek, “Suç Erdoğan’ın değil, onu alt edecek bir lider çıkartmayan muhalefetin” sözlerini sarf etmişti!