Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya: " Terör Mağduru 186 bin 777 Vatandaşa Ulaştık"

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 11 ilde yapılan çalışmalar kapsamında terör örgütünün mağdur ettiği 31 bin 654 hanede yaşayan 186 bin 777 vatandaşa ulaştıklarını bildirdi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör mağduru vatandaşlara sağlanan desteklere ilişkin güncel durumu paylaştı. 

Hükümet olarak terörün kökünü kazıyana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Kaya, “Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden eli kanlı örgütün kökünü kazıyana kadar güvenlik güçlerimizin operasyonları sürecek. Terör örgütünün hain eylemleri ve katliamları sonucunda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var. Devletimizin tüm imkanlarıyla eli kanlı örgütün mağdur ettiği bu vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görev yapan sosyal çalışma görevlilerinin terör mağduru aileler ile çocuk, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi tüm bireylere destek sağladığını vurgulayan Kaya, bugüne kadar başta Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Van olmak üzere 11 ilde 31 bin 654 hanede 186 bin 777 kişi ile görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi. 

– “21 bin 475 kişiye danışmanlık desteği verdik” 

Bakanlık bünyesinde istihdam edilen ve özel eğitimlerden geçen meslek elemanlarının aile ziyaretleri yaptıklarını ve yapılan incelemeler sonucunda ailelerin ihtiyacına uygun yardım türünün tespit edildiğini aktaran Kaya, şöyle devam etti:

“Çocukların ailelerinin yanında bakılması önceliğinden hareketle Sosyal Ekonomik Destek’e (SED) ihtiyaç duyduğu tespit edilen 4 bin 737 aileye destek verdik. Eğitimden mahrum kalan 2 bin 872 çocuğumuzu tekrar eğitim imkanına kavuşması için milli eğitim müdürlüklerimizi harekete geçirdik, koordinasyonu sağladık. Ekonomik desteğin yanı sıra 21 bin 475 kişiye rehberlik-danışmanlık desteği verdik. Bin 852 kişiyi ise sağlık hizmetlerine yönlendirdik. Bizim için birinci öncelik aile bütünlüğünün ve toplumda sağlıklı ailenin korunmasıdır. 

Bölgede gerçekleşen terör olayları sebebiyle bazı ailelerimiz il içi ve il dışı olmak üzere göç etti. Bakanlık olarak terör olayları nedeniyle göç etmek zorunda kalan ailelerin sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla aile bireylerine yönelik ekonomik, sosyal ve psikolojik yönden koruyucu-önleyici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini hiçbir aksamaya mahal vermeksizin sağlıyoruz. Ayrıca bölgede olaylardan etkilenen vatandaşların gıda, barınma gibi temel ihtiyaçlarını il ve ilçelerimizde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca karşılıyoruz.”

– “Yaraları saracağız” 

Vakıflara sosyal yardım faaliyetleri için her ay gönderilen periyodik kaynaklara ilave olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan terör zararından doğan temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere ek kaynak gönderildiğini vurgulayan Kaya, “İl Müdürlüklerimiz üzerinden meslek elemanlarımızla 31 bin 654 haneye ulaşarak, onlara dokunma imkanı bulduk. Zararların karşılanması amacıyla 2015-2016 yıllarında ilave kaynak aktarılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla da ayrıca 116 bin 224 haneye yardım yapılması sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak toplumsal refahın kurulması ve korunması, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi için ülkemizin her köşesinde hizmetlerimizi sürdürürken, tüm imkanlarımızla da Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sahada bulunan eğitimli ekiplerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Yaraları saracağız. Kimseyi bu hain örgütün mağduriyeti ile baş başa bırakmayacağız.” dedi. 

AA
Kamupersoneli.net