Gündem

FETÖ'cü Atayün'ün Avukatı 8 Bin 929 Kez ByLock'a Giriş Yaptı

FETÖ’cü eski Emniyet Müdürü Yurt Atayün’ün avukatlığını yapan Sıddık Filiz’in Bylock’a 8 bin 929 kez giriş yaptığı ortaya çıktı. 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanması kapsamında tutuklanan Sıddık Filiz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Konuyla ilgili, “Terör Örgütü üyeliği ve propagandasını yapmak” suçundan iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianame, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi ve söz konusu iddianame kabul edildi.

8 Bin Kez ByLock’a Giriş Yaptı

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede Sıddık Filiz’in örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı olduğu tespitinin yapıldığı belirtildi. FETÖ’cü avukat Sıddık Filiz’in Bylock’a 8 bin 929 kez giriş yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca avukatın KakaoTalk programını da kullandığı kaydedildi.

2 Adet Sim Kartsız Cep Telefonu

FETÖ’cü eski Emniyet Müdürü Yurt Atayün’ün avukatlığını yapan Sıddık Filiz yakalandığında, üzerinde iki adet sim kartsız cep telefonu bulunduğu aktarıldı. Filiz’in, telefonlardan birinin kendisine ait olmadığını, evden çıkarken giydiği yeleğin cebinde unutulduğunu, kendisine ait olan telefonu ise teknik takipten kurtulmak için kartsız kullandığını dile getirdiği belirtildi.

Banka Hesabı da Bulunuyor

Kabul edilen iddianamede, Sıddık Filiz’in sosyal medya hesabı üzerinden örgüt yanlısı paylaşımda bulunduğu da belirtildi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans kuruluşu Bank Asya’da da hesabı olduğu öğrenilen Filiz ile ilgili tanık ifadeleri de iddianamede yer aldı.

Kamupersoneli.net – ANKARA