Gündem

FETÖ cüler Emeklilik İçin Uğraşıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik dilekçesi yağıyor. Fettullah Gülen Örgütü’nün yapmış olduğu kanlı darbe girişiminin ardından.

Kamu kuruluşlarındaki FETÖ cüler hızla açığa alımlar devam ediyor ve bu durumdan rahatsız olan FETÖ cüler Sosyal Güvenlik Kurumuna koşarak emeklilik dilekçelerini bildiriyor. 
Paralel Yapı ile direk veya dolaylı yoldan bağlantısı olanların emekli olmalarına sınırlama getiriliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Fetö ile mücadelesi haricinde PYD ile mücadelede risk sınıflaması yapıyor.

Fettullah Gülen’in emekli maaşının kesilmesiyle birlikte “Başvurular konusunda kapsamlı bir inceleme yapılıyor. Suç örgütünde aktif yer alanlar belirleniyor. Bunların dilekçeleri beklemede”
İfadesini kullandı.

Peki Risk Sınıflaması Nasıl Yapılıyor?

Risk Sınıflaması İstihbarat birimlerinden gelen bilgiler toplanıyor ve sosyal medyadaki paylaşımlar inceleniyor.

Risk Sınıflamasında kişinin bankalar üzerinden yaptığı işlemlerde incelemelere göre değerlendirme kapsamında yer alıyor.

Ve bu değerlendirmeler sonucunda personel şemasını inceleyen kamu kuruluşları bu bilgelere dayanarak risk derecelendirmesi yapıyor 
Cuntacılara Maaş Yok ve Yargı Yolu Kapalı

Terör Örgütü elebaşı olan Fetullah Gülenin Emekli maaşının kesilmesi ardından gözler yakalanan asker ve emniyet görevlilerinin sosyal güvenlik haklarının iptaline çevrildi.
Mevcut uygulama açığa alınanlar maaşının üçte ikisini alıyor. Ancak ihraç edilen cuntacılar maaş alamayacak.

Yakalanan cuntacılar için anayasa kapsamında hiç bir yargı yolu olmadığı belirtildi eğerki yargı yolu kapanmasaydı Askeri Yüksek idari Mahkemesine İptal Davasında Bulunabileceklerdi.
Ancak KHK ile ihraç edildikdikleri için yargı yolu kapanması sebebiyle maaşlarını alamayacaklar. İlişiği kesilenlerin rütbeleri geri alınacak, pasaport ve pilot lisansları da iptal edilecektir.