Gündem

FETÖ Darber Girişimine Çankırı'dan Tepkiler

Çankırı’da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. 



Siyasi partilerin gençlik kolları üyeleri ile Çankırı “Genç Yarenler” taraftar grubu üyeleri, ellerine aldıkları Türk bayrakları ile kent merkezinde yürüyüş yaptı. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, burada şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular.



Grup adına konuşan Yücel Karsavuran, Türk halkının bu ihaneti hiçbir zaman unutmayacağını ifade etti.



Vatan hainlerinin gereken cezayı alması gerektiğini söyleyen Karsavuran, “15 Temmuz’daki teşebbüsün adı vatana ihanettir. Dünyada vatana ihanetin cezası neyse bu teröristlerin de cezası aynı olmalı.” dedi.



Türk halkını korkutamayacaklarını belirten Karsavuran, “Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler zannediyordu ki bu millet korkacak ama umdukları olmadı. Bu millet, gençler, yarenler, Çankırı, gözünü bile kırpmadan bu meydanları doldurdu.” diye konuştu.



Grup daha sonra Belediye Meydanı’nda 15 Temmuz’dan beri her akşam devam eden “demokrasi nöbetine” katıldı. Meydanda toplanan grup ellerinde Türk bayrakları ile dövizler bulunan binlerce kişi, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Vatan sana canım feda” sloganları attı.



Çankırı Gelişim Derneği Başkanı Emre Cebeci, yaptığı konuşmada, meydanlardaki bekleyişlerinin süreceğini kaydetti.



Türk halkının yeni bir destan yazdığını vurgulayan Cebeci, “15 Temmuz gecesi topyekün yeniden bir istiklal mücadelesi verdik. Allah’ın yardımı ve inayetiyle bu alçakları emellerine ulaştırmadık ama daha işimiz bitmedi. Gevşemeyelim, rehavete kapılmayalım.” ifadelerini kullandı.



Birlik beraberlik vurgusu yapan Cebeci, “15 Temmuz gecesinden beri olduğu gibi bu meydanlarda omuz omuza, kol kola vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, ezanımıza ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edelim.” dedi.



Konuşmaların ardından vatandaşlar meydana kurulan dev ekranda 15 Temmuz’da yaşananları anlattı.

Kamupersoneli.net | AA