Gündem

FETÖ Davası Karara Bağlandı: Öğretmene 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Konu ile ilgili duruşma Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olan sanık Ufuk Bay, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Ufuk Bay’ın avukatı Ercüment Şenol da söz konusu duruşmada yerini aldı.

‘BİLSEYDİM ÜYE OLMAZDIM’

Duruşmada ilk olarak Ufuk Bay’ın kimlik tespiti yapıldı. Ardından savunmasını yapan Bay, Bay, Aktif Eğitim Sendikasına üye olduğunu ancak hiçbir faaliyete katılmadığını belirtti. Ayrıca Ufuk Bay savunmasında “Sendikanın FETÖ ile bağlantısını bilmiyordum. Bilseydim üye olmazdım.” dedi.

‘OTOMOBİL ALDIĞIM İÇİN PARA YATIRDIM’

Ayrıca Ufuk Bay’a Bank Asya’ya para yatırmasının sebebi soruldu. Bu sorunun üzerine Bay, “Anneme ait olan tarlanın satışından dolayı elime geçen 40 bin lirayı otomobil almak için Bank Asya’ya yatırdım. Bu parayı faizsiz olduğu için bankaya yatırdım. Daha sonra da bu parayla Ardahan’da bir otomobil aldım.” cevabını verdi.

Ufuk Bay’a FETÖ terör örgütü mensupları ile telefonda konuştuğu anımsatıldı. Bunun üzerine sanık Bay, “Telefonla konuştuğum iddia edilen kişiler okul yöneticileri ve arkadaşlarımdır. Görüşme sebebim meslek icabı ve arkadaş olmamdır. Bunun dışında hiçbir örgüte üye olmadım, suçlamayı kabul etmiyorum.” dedi.

BERAATI TALEP EDİLDİ

Sanık Bay’ın avukatı Ercüment Şenol ise müvekkilinin FETÖ üyesi olamadığını savundu ve beraatını talep etti.

MAHKEME HEYETİ KARARI AÇIKLADI

Mahkeme heyeti ise davayı ilk duruşmada karara bağladı. Karara bağlanan duruşmada Ufuk Bay’a “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA