Gündem

FETÖ'den İşlem Yapılan Ancak Suçsuz Olanlar Hakkında Hükümetten Önemli Karar

Asılsız ihbarlar veya sadece akrabalık ilişkisi nedeniyle savcılıklar tarafından haklarında FETÖ’den işlem yapılan ancak, bir suç unsuru bulunmadığı için kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verilen kişiler veya şirketlerle ilgili kişiler hakkında hükümetten önemli bir karar alındı. Buna göre bu kişilerin sicili temizlenecek

ASILSIZ İHBARLAR MASAYA YATIRILDI

Konu ile ilgili olarak Türkiye Gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardıklarına göre OHAL uygulamalarından bazılarının esnetilmesi kararı kapsamında, kamu çalışanları gibi belediye başkanlarının da yurtdışına çıkışlarında gerekli olan izin şartı kaldırılacak. Ayrıca işadamlarının yurt dışına çıkışlarında OHAL’den dolayı yaşanan zorlukların da giderilmesi gündeme geldi. Bunun yanı sıra hükümet, asılsız ihbarlar nedeniyle kişilerin veya şirketlerin devletle olan ilişkilerinde yaşanan zorlukları da masaya yatırdı.

“SİCİL TEMİZLİĞİ SÖZ KONUSU OLACAK”

Hükümet kaynakları hiçbir somut veriye dayanmayan asılsız ihbarlar nedeniyle mağdur olmuş kişilerin devletin ‘FETÖ havuzu’ kayıtlarından düşürülmesi kararı alındığını belirtti. Ayrıca hükümet kaynakları konu ile ilgili olarak “Özellikle kendileri ile ilgili bir somut veri olmamasına rağmen, akrabaları FETÖ’den soruşturma geçirenlerle ilgili de zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Ayrıca bazen asılsız ve soyut ihbarlar yapılıyor. Ama savcılıklar gelen bu ihbarlarla ilgili mecburen işlem yapıyorlar. Bir sonraki aşamada, kovuşturmaya yer olmadığı belirtilse bile; bu kayıt devletin sisteminde yer alıyor.

Bu kişilerin veya şirketlerin devletle olan ilişkilerinde, MİT ve Emniyet’ten gelen raporlar dikkate alındığı için, suçsuz da olsalar sürekli ‘haklarında FETÖ ihbarı olduğu ve savcılıklarca işlem yapıldığı’ bilgisi geliyor. Çünkü güvenlik birimleri de, hassas davranıp bu kayıtlara bakıyor. MİT ve Emniyet de bu konuda uyarıldı. Bu şekilde işlem görmüş ama kovuşturmaya gerek duyulmamış kişiler veya şirketlerle ilgili bir rapor tutulmayacak. Bu konudaki kayıtlar da sistemden temizlenecek. Sadece terör örgütleri ile bağı olanlarla ilgili istihbarat raporları dikkate alınacak. Bir anlamda sicil temizliği söz konusu olacak.” bilgisini verdi.

KHK’LAR SADECE TERÖRLE MÜCADELE İÇİN OALCAK

Ayrıca hükümet kaynakları daha önce KHK ile çıkarılan ‘lekelenmeme hakkı’ düzenlemesi ile soyut ve dayanaksız ya da konusu suç oluşturmayan şikayetler için artık doğrudan soruşturma yapılmasının söz konusu olmayacağını da dile getirdi. Hükümet tarafından FETÖ havuzundaki sicil temizliği yapılacak. Bu temizliğin bu ilke doğrultusunda gerçekleştirileceği öğrenildi. Ayrıca hükümet tarafından bundan sonra çıkarılan KHK’ların sadece terörle mücadeleyi ilgilendiren düzenlemeler olacağı ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA