Gündem

FETÖ Gibi PKK da Kopyacı Çıktı !

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ temizliği başladı. FETÖ’den tutuklananların verdiği ifadelere örgütten ne gibi fayda sağladıkları, sınav sorularına nasıl ulaştıkları gibi birçok bilgiye ulaşıldı.

FETÖ temizliğinin ardından bir temizlik de kamuda PKK temizliği olarak başlatıldı. PKK temizliğinde en fazla görevden ihraçlar Milli Eğitim Bakanlığı’nda oldu. PKK ile bir şekilde bağlantıya girmiş olan, PKK propagandası yapan, velilerin şikayet ettiği öğretmenler görevden ihraç edildi.

FETÖ ve PKK temizliğinin ardından FETÖ-PKK ilişkisi masaya yatırıldı.

İstihbaratın Hükümete sunduğu raporda yer alan bazı ifadeler şöyle:

“1980 sonrası ayrılıkçı, silahlı terör örgütü olarak faaliyet yürüten PKK, 1990’lı yılların sonu 2000’li yılların başında ise şehirlerde faaliyet yürütmeye başladı. Dağda silahı enstrüman olarak kullanan PKK, şehirlerde ise ‘toplumsallaşma’ faaliyetleri ile bölgede söz sahibi oldu. Toplumsallaşma sayesinde PKK, Türkiye ve Avrupa kamuoyunda en önemli mevziini kazandı ve meşrulaşmasını sağladı. Örgütün kurumsal kimliğinin dışında, siyasi parti aracılığıyla belediyelerde, sendikalar, sivil tolum örgütleri, kadın yapılanmaları, sportif faaliyetler hatta folklora kadar her alanda PKK etkin rol oynamaya başladı.”

Başlarda sorun yaşayan PKK ve FETÖ ilerleyen zamanlarda uzlaşmaya gitti ve ortak hareket etmeye başladı. PKK öğretmenlere sendikalar sayesinde kolaylıkla ulaştı.

PKK ile ilişkisi olan öğretmenler, öğrencileri polisle zorla çatışmaya götürdü. Öğrencilerin öğretmen olabilmeleri için FETÖ tarafından kullanılan kopya yöntemini PKK da kullandı.FETÖ soruları çaldı PKK ise örgütlendi, gözetmenleri kendilerinden seçtiler.

Kamupersoneli.net