Gündem

FETÖ Mağduru AskeriOkul Öğrencilerden Protesto

 Türk Silahlı Kuvvetlerinden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu, haklarının iade edilmesi için İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenledi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Pilot Yüzbaşı Murat Eren,Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in de aralarında olduğu grup, ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, ”Vatan sana canım feda”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla Tünel’den Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Emirhan Aydın, 2009’dan beri hukuki olarak hak arama mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini gerçekleştirenlerin kendilerine haksızlık yapan kişiler olduğunu ifade eden Aydın, ”Bize işkence yapanlar, kendi vatandaşlarına silah doğrultarak, dünyada görülmemiş bir hainlik içerisinde yer almışlar ve bu hain teşebbüsten sonra, bu tanımlanamayan hiyerarşik yapının FETÖ mensupları oldukları netlik kazanmıştır.” dedi.

Yıllardır askeri okullardaki bu yapılanmaya dikkat çekmeye çalıştıklarını, ancak hain darbe girişiminin ardından seslerinin daha gür çıktığını belirten Aydın, şunları söyledi:

”Devlet ve hükümet düşmanlarının tasfiye edildiği bu dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin bizim gibi subay ve astsubay adaylarına ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bizi çocukluk hayallerimizden koparan, şanlı üniformamızı ağlayarak çıkarmamıza neden olan bu hain yapının tasfiyesinde aktif görev yapmak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde oluşan yetişmiş personel açığını doldurmak en çok bizim hakkımızdır.”

Kamupersoneli.net – AA