Gündem

FETÖ'nün ByLock'taki Görev Dağılımı Deşifre Edildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimindeki faaliyetlerine ilişkin yürütülen soruşturmada ifadeleri alınan itirafçılar, örgütün jandarmadaki mahrem nitelikli yapılanmasını tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkardı.

İstanbul’daki Jandarma personelinin darbe girişimi eylemlerine ilişkin hazırlanan 870 sayfalık iddianamede deşifre edilen jandarmadaki mahrem yapının en alt kademesinde “öğrenci” diye tabir edilen askerler, bir üstünde ise hiyerarşik olarak “öğretmen” sivil şahıslar, daha sonra müdür yardımcıları, onların üzerinde de müdürler yer alıyor.

İtirafçıların anlatımına göre örgütün Jandarmadaki yapılanması ve birimlerinin görev dağılımı şu şekilde :

Ümitçiler: Terör Örgütünün yapılanması içinde ‘müdür’ seviyesinde olup direkt temsilciye bağlı olarak çalışıyor. Bununla birlikte her bölge temsilcisnin bir adet ümitcisi bulunuyor. Ümitçilik, daha önceleri irtibat, himmet, izdivaç gibi konularda sorun çıkaran askeri personelin geri kazanılması için kuruldu. Kişinin tekrar kazanılmasına ilişkin düğünü, doğum günü, çocuğunun dünyaya gelmesi gibi özel günlerinde söz konusu kişilere çeyrek ve yarım altın gibi hediyeler veriliyor.

İzdivaccılar: Jandarma personeline yine yapılanmaya mensup olan kadınları bulup evlendirmekle görevli. Şakirtlik derecesi, 1’den 52’ye kadar derecelendirme yapılıyor. Yapılanma dışından bir kadın ile evlenen kişinin şatirlik derecesi düşürülüyor ve hoş karşılanmıyor.

Arama Tarama Mesulü (ATM): Örgüt içinde sözde müdür seviyesinde görevi bulunan ATM sorumluları Ankara’da toplanıp program ve sistem geliştiriyor. Terör örgütü elemanlarının kullandığı dijital malzemelerdeki mensuplar arası iletişimi sağlayan “Shu, Tango, ByLock” gibi programları yükleme, cihazları yeri geldiğinde formatlama görevini yürütüyor.

Bilgi İşlem Mesulü (BİM): Yapılanma içerisinde en kritik görevi icra ediyorlar. BİM sorumluları, bilgisayardan çok iyi anlayan ve her turlu ” diskriminasyon” (karalama, kötüleme amacıyla) faaliyetini yürütmekle görevli. Sahte ihbar mektupları hazırlayarak kendilerinden olmayan personel hakkında ‘Bunlar FETÖ’cü’ diyerek Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderiyorlar.

Kamupersoneli.net – ANKARA