Gündem

FETÖ'nün Hainlikle Topladığı Mal Varlığı Herkesi Şaşkına Çevirdi ! İşte Detaylar…

 FETÖ’nün Mal Varlığı Herkesi Şaşkına Çevirdi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ‘ye ait taşınmazlar ve diğer varlıklar herkesi şaşkına çevirdi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sahibi olduğu 62 bin 317 taşınmazın 4 bin 548’i devlet envanterine geçirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’da yapılan araştırmalar sonrasında FETÖ’nün himmet paraları ile kurduğu serveti bir gecede bloke edip bölücü hain terör örgütüne en ağır darbeyi vuranlardan oldu. 15 Temmuz 2016 FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrasında hükümetin attığı adımlarla FETÖ’ye ait taşınmazlara “satış blokesi” konulmuştu.

Günümüze kadar FETÖ’nün elindeki değeri milyarlarca Türk lirasına ulaşan 62 bin 317 gayrimenkul olduğu belirlenirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili taşınmazların satışını blokeleyerek örgütün finans kaynaklarına büyük bir darbe vurmuş oldu.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonrasında 6 bin 619, adli merciler tarafından yapılan araştırmalar ise 49 bin 228 taşınmazın FETÖ’ye ait olduğunu belirledi. İlgili taşınmazlar arasında bulunan yurt, okul, üniversite, örgüt militanlarının toplandıkları evler kamuya devredildi.  Yetkili merciler soruşturmaların devam ettiğini bildirirken, rakamların her geçen gün artacağını belirtiyor…

Kamupersoneli.net | Ankara