Gündem

FETÖ 'nün İK Merkezi Davası İleri Bir Tarihe Ertelendi

  Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği’ne yönelik soruşturmayla ilgili davanın ikinci duruşmasında, tutuklu 9 sanıktan 6’sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. 

Mahkeme heyeti, pazartesi günü başlayan ve 5 gün süren duruşmada, söz konusu dernekte yöneticilik yaptığı öne sürülen sanıklardan Ali Rıza Ç, Burhan H. ile Akif G’nin tutukluluk halinin devamına, Miraç B, Hüseyin A, Abdulkadir S, İdris D, Orkun G. ve Hüseyin G’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Geçen yıl temmuz ayında başlatılan operasyonlar kapsamında, aralarında 14 zabıt katibi, 3 mübaşir ve 7 infaz koruma memurunun bulunduğu 9’u tutuklu 93 sanık hakkında, “FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık” suçlarından dava açılmış, iddianamede örgütün insan kaynağı sağlamasıyla ilgili ayrıntılar yer almıştı.

AA
Kamupersoneli.net