Gündem

FETÖ'nün Kapatılan Okuluna "Bu bina artık milletin malıdır" Yazılı Afiş Asıldı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde FETÖ’nün darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname çerçevesinde kapatılan okulun üzerine, “Bu bina artık milletin malıdır” yazılı afiş asıldı.

Seydişehir’de OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ’ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen Özel Kazım Cingöz Ortaokulu ve okul bitişiğindeki yurt binası kapatıldı.

Kapatılma işleminin ardından İl Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulun tabelası indirildi. Okul binasının üzerine ” Bu bina artık milletin malıdır” yazılı afiş asıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun kanun hükmünde kararname ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlandığını söyledi.

Okulun yeni dönemde fen lisesi olarak hizmet vermesinin planladığını ifade eden Kibar, “Okulun tabelasını indirerek, ‘bu bina devletin malı’ afişini astık. Burada okuyan öğrencilerimiz Gazi İlkokulu’nda devam edecek. Burayı devletimiz ve milletimiz için hizmet edecek nesiller yetiştirmede kullanacağız. Milletin malı milletin olacak.” dedi.

Kamupersoneli.net | AA