Gündem

FETÖ'nün Niyeti Anadolu'da Bir Türk Devletini Yok Etmekti

AK Parti Kars Milletvekili ve Türkiye-Arnavutluk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yusuf Selahattin Beyribey, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da Türkiye’de yaptığı zulmü savaşlarda dahi görmediklerini belirterek, “Bunların niyeti Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmekti. Anadolu’da bir Türk devletinin varlığını yok etmekti.” dedi.

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) tarafından Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen sergiye katılmak üzere bu ülkede bulunan Beyribey, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Arnavutluk ziyareti kapsamında, Arnavutluk Meclis Başkan Yardımcısı ve Arnavutluk-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Shpetim İdrizi ile görüştüğünü ve ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettiğini aktaran Beyribey, ortak tarihe sahip iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının pekişmesi amacıyla bu tarz etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Shpetimi ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadelesindeki son gelişmeleri detaylı olarak anlattığını söyleyen Beyribey, “Bu konuda Türkiye’yi desteklemelerini istedik.” dedi.

Beyribey, amaçlarının hem kültürel, hem de sanatsal olarak eserlerin yayınlanması, ortak paydaların oluşması ve kardeşliğin gelişmesi olduğunu vurgulayarak, siyasi olarak da konuşarak Türkiye’nin bakış açısını paylaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

– “Bunların niyeti Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmekti”

Arnavutluk hükümetinin FETÖ ile ilgili tavrına yönelik Beyribey, “Onlara sormak lazım. Şunu söyleyebilirim, FETÖ dünya çapında misyoner yetiştiren ve kendisine ait bir dünya yapılanması yapmak isteyen bir terör örgütüdür.” şeklinde yanıt verdi.

Beyribey, FETÖ’nün 15 Temmuz’da Türkiye’de yaptığı zulmü savaşlarda dahi görmediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclisimize bomba yağdırdılar. Hiçbir savaşta ülkenin meclisi bombalanmaz. Bunların niyeti Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmekti. Anadolu’da bir Türk devletinin varlığını yok etmekti.”

FETÖ’nün bu hayal ve hevesinin sadece Türkiye’ye ait olmadığını vurgulayan Beyribey, “Dünyadaki diğer bölgelerde de aynı fikir ve düşünce vardır. Biz uyarmaktan öteye gidemeyiz. Her türlü terör konusunda dost ve kardeş bildiğimiz ülkelerin destek olmasını bekleriz.” şeklinde konuştu. 

Kamupersoneli.net / AA