Gündem

FETÖ Sanığı Atalay Demirci İtirafçı Oldu

Bilindiği gibi Atalay Demirci FETÖ soruşturması kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlarından tutuklanmıştı. Ünlü komedyen Demirci dün adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Atalay Demirci etkin pişmanlıktan yararlanmak için polis ve savcılıktaki ifadesinde örgütle ilgili bildiği her şeyi anlattığını ifade etti.

ÖRGÜTLE İLİŞKİSİNİ ANLATTI

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya sanık Demirci ile avukatı ve yakınları katıldı. Hürriyet’in haberine göre Demirci, 1 yıl 12 gündür tutuklu olduğunu, örgütün hiçbir kademesinde görev almadığını, sadece 2000 yılında sonradan örgüte ait olduğunu öğrendiği Dünya radyoda program yaparak bu yapıyla tanıştığını savundu. Demirci, örgütle ilişkisini şu sözlerle anlattı:

“Radyoda program yapmaya başlayınca örgütle ilişkim gelişti. Sonrasında turneler başladı. Gösterilerin, cemaatin organizasyonu olduğunu bilmiyordum. 2007’ye kadar turneler devam etti.

“ÇCOUKLARIMIN İSİMLERİNİ KENDİM KOYDUM”

2005 yılında ABD’de Türk derneğinin organizasyonunda Pensilvanya’ya gideceğimiz söylendi. O ziyareti orada öğrendim. Basında gösterilen o fotoğraf da orada çekildi. Biat ya da itaatle orada olmadım. Himmet vermedim, karımı kendi hür irademle kendim seçtim, çocuklarımın isimlerini kendim koydum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA