Gündem

FETÖ Sanığının Kızına Taciz İddialarına Başsavcılıktan Yanıt

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi davasının bugünkü duruşmasında, sanıklardan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, 13 yaşındaki kızının cezaevi görevlilerinin cinsel tacizine uğradığı iddiası üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada iddiaların asılsız olduğu, ancak adli ve idari yönden iddiaların incelendiği ifade edildi. İşte Başsavcılıktan yapılan açıklama;

“DETAYLI ŞEKİLDE İNCELENMEKTEDİR”

“Cumhurbaşkanımıza suikast davasının bugün yapılan duruşmasında sanıklardan G. Ş.S.’in Kurban Bayramı’nın 4. günü ceza infaz kurumumuzda yaptırılan açık görüşe başlamadan rutin üst araması sırasında 13 yaşındaki kızına görevli bayan infaz ve koruma memurlarınca tacizde bulunulduğu iddiası tamamen asılsızdır.

Belirtilen tarihte görevli infaz ve koruma memurlarınca mevzuat ve yönetmelik hükümlerine uygun bir şekilde aramalar yapışmış olup, buna ilişkin tutanak ve belgeler gereği için Muğla Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmiştir. İddialar adli ve idari yönden detaylı şekilde incelenmektedir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA