Gündem

FETÖ Soruşturmalarında Bankacılar Mercek Altında !

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonları devam ediyor. Birçok sektörde yapılan soruşturmalar neticesinde ihraçlar devam ediyor. İhraçların yanı sıra mağdur olan personeller de görevlerine iade ediliyor. Soruşturmalar devam ederken sıra bankacılık sektörüne geldi.

Banka çalışanları FETÖ soruşturmaları kapsamında mercek altına alındı. FETÖ’ye finans sağladığı tespit edilen çok sayıda bankacı görevinden alındı. FETÖ mensuplarının bankalardan kredi çekmesine yardım eden bankacılar incelenmeye devam ediyor.

Emniyet ve istihbarat mensupları tarafından hazırlanan listedeki banka çalışanları ile alakalı soruşturmalar devam ediyor. Yapılan araştırmalar sonucunda, Bank Asya dışında farklı bankalardan da kredi çekildiği tespit edildi. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bankalarda süren FETÖ soruşturmalarına ilişkin açıklamalar yaparak, FETÖ mensuplarına kredi veren kişilerin de sorumlu olduklarını söylemişti. FETÖ soruşturmaları kapsamında bankacılık sektöründe görevden ihraç edilenlerin sayısı bine yaklaştı.

Kamupersoneli.net|ANKARA