Gündem

FETÖ Soruşturması Kapsamında Hava Harp Okulu Öğrencilerinin Yargılanmasına Başlandı

DAVA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında haklarında dava açılan 51 Hava Harp Okulu öğrencisinin yargılanmasına başlandı. Söz konusu duruşma Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Duruşmada tutuksuz yargılanan 51 sanık hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların avukatları ile öğrencilerin aileleri ve yakınları da katıldı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya kimlik tespitinin ardından sanıkların ifadeleri ile devam edildi.

İDDİANAME

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında paraşüt eğitimi için Ankara’daki Kara Harp Okulu Komutanlığında bulunan ve olay günü bir bölümü helikopterle Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığına nakledilen 91 Hava Harp Okulu öğrencisi ile bu öğrencilerin nakilleri konusunda emir veren komutanları Kenan Baştuğ ve Hüseyin Ergezen için “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldı. 

TUTUKLU OLARAK 2 KOMUTAN KALDI 

Sanıklardan bir bölümü savcılığın talebiyle sulh ceza mahkemesi tarafından serbest bırakılırken bir bölümü de iddianameyi kabul eden Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. Bu bağlamda davada 2 komutan dışında tutuklu sanık kalmamıştı. Konu ile ilgili olarak öğrencilerin geri kalanı ile 2 komutan 9 Mayıs 2017 tarihinde hakim karşısına çıkacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA