Gündem

FETÖ TRT'de 2008 Yılından İtibaren Kadrolaşmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün TRT’deki yapılanmasına ilişkin 21 şüpheli hakkındaki soruşturmasını tamamladı. İddianamede, 15 Temmuz 2016’ya kadar TRT’de çalışan 7 bin 203 personelin mercek altına alındığı, bunlardan 897’sinin örgütle bağlantılarını ortaya koyabilecek ByLock, Bank Asya, dernek, iltisaklı şirket ve tepe yönetimi irtibatının tespit edildiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak Sabah’tan Yüksel Temel’in haberine göre FETÖ elebaşısının Bank Asya’yı kurtarma çağrısı üzerine ise 2014’te 327 çalışanın bizzat kendisi veya yakınları tarafından para yatırdıkları belirtildi. Ayrıca FETÖ’nün her ay 400 muhabirden himmet topladıkları belirtildi. Söz konusu iddianamede 400 muhabirin gönderdiği haber değeri olmayan metinler karşılığında para aldıklarına dikkat çekildi. Söz konusu paraların himmet olarak toplandığı ifade edildi.

Söz konusu iddianamede örgütün medya imamının Necdet Conger olduğu belirtildi ve konu ile ilgili olarak Conger hakkında bir beyan paylaşıldı. Söz konusu beyanda şu ifadelere yer verildi;

“BASIN KURULUŞLARINA ADAM YERLEŞTİRMEYİ HEDEFLEDİ”

“Necdet Conger, 2006-2007 döneminde kurumsal olarak medya imamlığını kurdu. Doğrudan FETÖ/PDY ile görüşebilen, doğrudan merkezden para alabilen bu kişi kendisine de yardımcı, araba vb. tahsis ederek güçlü biçimde işe başladı. Önce Zaman ve STV’den dış basına gitmiş kişileri ziyaret edip, onlarla tanışmak ve onları sohbetlere çağırmak olarak işe başlayan Necdet Conger ve adamları zamanla bu pozisyonunun da yeterli olmadığını anladı. Zaman ve STV dışındaki basın kuruluşlarına ‘adam yerleştirmeyi’ hedefledi.”

Kamupersoneli.net – ANKARA