Gündem

FETÖ'ye Karışanlar Tek Tek Hesap Veriyor! Davalar Ne Zaman Sona Erecek?

15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’ye birçok konuda olumsuz etkiledi. FETÖ’nün gerçekleştirmeye çalıştığın darbenin ardından Türkiye’de olumsuz anlamda etkiler görüldü. Ancak Türkiye gerçekleşen bu terör olayının ardından yaralarını tez zamanda sarmasını bildi.

Ne Zaman Sonuçlanacağı Merak Konusu

Türkiye genelinde FETÖ soruşturmaları kapsamında çok sayıda operasyon yürütüldü ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu gerçekleştirilen operasyonlar yaklaşık 10 aydır devam ediyor ve daha ne kadar devam edeceği de merak konusu olarak yer alıyor.

Türkiye genelinde FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında yaklaşık olarak bin 500 dava bulunuyor. Herkesin merak ettiği davaların sonuçlanması için ise bu adli yılın bitimi olacağı öngörülüyor.

Önem Arz Eden Davalar Sonuçlandı

Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davası geçtiğimiz hafta sonuçlandı. 47 sanığın yargılandığı davada, 34 sanık 4’er kez müebbet, 3 kişiye müebbet hapis, 3 firari şüphelinin dosyasının ayrılmasına ve 1 kişiye de beraat kararı verildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 18 sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 12’şer yıl hapis, 5 sanığı müebbet ve 10’ar yıl hapis, eski albay ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Muhsin Kutsi Barış’a 12 yıl hapis ile 2 ere verilen beraat verildi.

EDOK Komutanı emekli Orgeneral Kamil Başoğlu’nun kaçırılmasına ilişkin önceki gün 3’ü firari 12 sanığın yargılandığı davada bir sanık ağırlaştırılmış müebbet, 4 sanık müebbet, iki sanık 9 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Davada tutuksuz yargılanan 2 er beraat ederken, firari 3 sanığın dosyası ayrıldı. Bu ay içerisinde birçok davada da hüküm verilecek.

Bu Adli Yıl Sonunda Sonuçlanması Bekleniyor

FETÖ’cülerin en önemli isimlerinin davalarında sonuçlara gidiliyor ve bu sonuçların alınmasının ardından diğer davalarında neticelenmesi bekleniyor.

Görülen o ki bu adli yıl içersinde bütün davaların neticelenmesi bekleniyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA