Gündem

FETÖ'cüler Köylüleri Bakın Nasıl Kandırmış

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, “Vatan için hayırlı evlat yetiştireceğiz” yalanıyla köylülerden yetiştirdiği mahsulü, beslediği hayvanları ve paralarını topladığı öğrenildi.

FETÖ’nün yurt içi ve yurt dışı yapılanmaları yürütülen soruşturmalar kapsamında bir bir çökertilirken, kurduğu dershane, okul ve yurt gibi kurumlarla çok sayıda insanı ağına düşüren örgütün, finans desteği sağlamak için köyleri gezerek, insanların milli ve manevi değerlerini sömürdüğü, bu yolla yardım topladığı ortaya çıktı.

Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ mensuplarının Anadolu insanının devletine ve milletine bağlılığının farkında olduğunu anlatarak, bunu kullanarak insanlara yaklaştıklarını söyledi.

“Milli ve manevi duygularımızı yıllarca istismar ettiler. Yaylalarımıza, köylerimize gelip alın terimizi, ‘Devlet ve vatan için’ diyerek alıp götürdüler” sözlerine yer veren Yıldırım, “Bugün de bu sözde vatan evlatları ama özde vatan hainleri, kendi silahlarımızı, tanklarımızı ve uçaklarımızı bize doğrulttu. Yaptıkları bunca şeyin ve topladıkları ürünlerimizin hesabını verecekler.” dedi. 

FETÖ mensuplarının yardım toplamak için gittiği merkeze bağlı Fatmalı köyü Muhtarı 6 çocuk babası Halit Akay (51), “Vatana hayırlı evlatlar yetiştireceğiz” sözüne kandıklarını ifade ederek, evlerinde ne varsa aşlarını, ekmeklerini, bulgurlarını FETÖ mensuplarına verdiklerini bildirdi.

Akay, “Seve seve veriyorduk, çünkü gelecekle ilgili çok güzel şeyler söylüyorlardı. Bunlar vatan düşmanıymış, biz bilmiyorduk.” ifadelerini kullanarak, 15 Temmuz akşamı her şeyin ortaya çıktığına işaret etti.

FETÖ’nün kendi hür iradeleriyle seçtikleri Cumhurbaşkanına suikast düzenlediğini dile getiren Akay, bu yapanlara haklarını helal etmediklerini ve onları lanetlediklerini söyledi. 

Fatmalı köyünde yaşayan 3 çocuk babası Kazım Dal (47), FETÖ’ye bağlı kişilerin köylerine gelip çeşitli yalanlarla zekat ve fitre topladıklarını bildirdi.

Dal, FETÖ mensuplarının köylerinden arpa, buğday ve mısır topladığını anlatarak, şöyle dedi:

“Bize ‘Çocukları iyi bir yerlerde yetiştireceğiz, meslek sahibi yapacağız, devletine milletine hayırlı evlat olması için çocuklarınızı bizim yurtlarımıza verin’ diyorlardı. Gelip koyunlarımızı, kuzularımızı alıyorlardı, süt veriyorduk. Onca zaman biz bunu bilmedik. Cumhurbaşkanımız bunların ne olduğunu söyleyince biz de vermekten vazgeçtik.”

Darbe girişimi gecesi meydana gelenler karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını dile getiren Dal, hainlerin uçaklarla halkı bombaladığını söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

“Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı öldürmeye kalktılar. Devletimize milletimize hainlik yaptılar. Haklarımızı helal etmiyoruz. Bunlar köylerimize gelip bizden zekat, fitre topluyordu ve bizi kandırıyordu. Türkiye’nin üzerine uçak kaldırıp da çocuklarımızı, milletimizi vurmaya geldiler. Bunlar vatan hainidir.”

Dal, Cumhurbaşkanı için canını vermeye hazır olduğunu da aktardı.

Aynı köyde yaşayan ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Hüseyin Akay (43), köylerine yardım toplamaya gelen FETÖ mensuplarına kandıklarını ve Türkiye için iyi bir nesil yetişmesi, çocukların hayırlı evlatlar olması için ellerinden gelen yardımı yaptıkları ifade etti.

Akay, “Bunlar teröristler, bir insan olan böyle yapmaz. Kendi vatandaşına sıkmaz. ‘Bizim yurtlarımız var, çocukları oralarda okutacağız. Vatanına ve devletine hayırlı evlat yapacağız. Türkiye için çocuklarınızın geleceği için’ dediler. Maalesef yalan söylemişler. Meğerse terörist besliyorlarmış. Allah belalarını versin. Artık ellerini üzerimizden çeksinler, yeter.” sözlerine yer verdi.

Kamupersoneli.net | AA