Gündem

FETÖ’nün el konulan malları peşkeş mi çekildi? Gürsel Tekin’den flaş iddialar

Hain FETÖ/PYD Terör Örgütü mensupları, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunmuştu. Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış ve hemen akabinde Türkiye genelinde OHAL kararı uygulanmıştı. Bu OHAL kararında FETÖ’nün tüm mallarına devlet eliyle el konuldu. El konulan mal varlıkları arasında üniversiteler, dershaneler, banka ve finans kuruluşları, araziler, konutlar, banka hesapları, medya kuruluşları ve daha birçok kuruluş ve diğer mal varlıkları bulunuyordu.

FETÖ’NÜN EL KONULAN MALLARI NE OLDU?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu el konulan malların yaklaşık tutarını 55 Milyar TL olarak açıklamıştı. Darbe girişimi üzerinden tam 4 yıl geçti ve halen, bu el konulan malların akıbetiyle ilgili rakamsal bir resmi açıklama yapılmadı. Bundan dolayı da gündem ‘’FETÖ’nün el konulan malları ne oldu? Kimlere satıldı? Kim hangi malı kaç paraya aldı?’’ gibi sorularla meşgul olurken, muhalefet tarafından yapılan bazı açıklamalar ‘’ FETÖ’nün el konulan malları peşkeş mi çekildi?’’ sorusunu akıllara getirdi.

CHP’li Gürsel Tekin, FETÖ’nün el konulan malları ile ilgili FOX Haber bültenine çıktı ve bir takım flaş iddialarda bulundu. 500 Milyon değerindeki bazı malların 2 milyon TL gibi komik rakamlara iktidar yandaşlarına verildiğini iddia eden Gürsel Tekin, ellerinde ki belgeleri söylemiş olduğu iddialarına dayandırarak şu açıklamaları yaptı.

GÜRSEL TEKİN FOX HABER’E KONUŞTU

Tekin’in FETÖ’nün el konulan malları ile ilgili yaptığı konuşma, aşağıda gösterilen video içeriğinde sunulmuştur.